KILENCED - novena Az Őrangyalomhoz9. nap

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
02
KILENCED - novena Az Őrangyalomhoz 9. nap

Drága védelmezőm és pásztorom, vezess az életre!

A Katolikus Egyház katekizmusa 336

Az emberi életet kezdetétől a halálig körülveszi őrségük és közbenjárásuk. „Senki nem tagadja, hogy minden egyes hívő mellett áll egy angyal, mint valami pedagógus és az életet irányító pásztor.” A keresztény élet a hitben már itt a földön részesedik az Istenben egyesült angyalok és emberek boldog társaságából.[215]

Elmélkedő ima az utolsó napra:

A zarándoklat az élet szimbóluma. Megérteti velünk, hogy az élet a járásról szól, maga az előrehaladás.

Kérlek: ne álljatok meg az életetek során!

Mindannyiunknak voltak elesései, hibái az életben; de ha hibáztál, azonnal állj fel, és haladj tovább. „Énekeljetek és járjatok” - mondta Szent Ágoston a híveknek; járjatok, ha örvendeztek, és akkor is járjatok, ha szomorú a szívetek, menjetek tovább. És ha meg kell állnod, hogy megpihenj egy kicsit és kifújd magad, hogy utána tovább tudj menni. Énekelj és járj! Mindig énekelj és járj!

Énekelj és járj, és ha elesnél, állj fel: ott van Jézus irgalmas simogatása, aki mindent megbocsát, és ott van az öröm, a Jézussal való találkozás öröme.

Mit tartogat számodra az Úr? Öröm van a szívedben, hogy az úton járás közben énekelj? Ha nincs, keresd meg! Az Úr az Ő kegyelméből megadja neked.

Mindegyikőtök őrangyala súgja a fületekbe: „Énekelj és járj!”

(Vö. Ferenc pápa, a Maceratából Loretóba tartó zarándokoknak, 2015.)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."