Kalkuttai Szent Teréz (1910-1997) A szegények anyja és védelmezőjeA Szeretet Misszionáriusai rend alapítója

Napi Ima14 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
05
Kalkuttai Szent Teréz (1910-1997) A szegények anyja és védelmezője A Szeretet Misszionáriusai rend alapítója

Élete

+ Agnes Gonxha Bojaxhiu Albániában született, majd az írországi Loretói Nővéreknél lett szerzetesnővér, és a Teréz nevet választotta Lisieux-i Szent Teréz tiszteletére.

+ 1928-ban Teréz anyát, ahogyan őt nevezték (a Loretói Nővérek az „anya” címet használták a „nővér” helyett) kongregációja indiai missziójába küldték. A kalkuttai emberek szegénységén és szenvedésén megrendülve Teréz anya engedélyt kapott arra, hogy közösségén kívül is elkezdhessen a szegényekkel foglalkozni.

+ 1950-ben megszervezte a Szeretet Misszionáriusai rendet. 1957-re a misszionáriusok a Hansen-kórban szenvedőkkel való foglalkozást és a katasztrófavédelmet is felvették munkájukba.

+ Teréz anya, aki számos kitüntetést kapott, köztük a Nobel-békedíjat is, világszerte a keresztény szeretet megtestesítőjévé vált. Egyszerűsége és hite keresztények és nem keresztények számára egyaránt kedveltté tette.

+ 1997-ben bekövetkezett halála előtt Teréz anya megalapította a Szeretet Misszionáriusainak férfi ágát, a papi együttműködők külön közösségét és egy laikus testvérprogramot is.

+ 2003-ban boldoggá, 2016-ban pedig szentté avatták.

Imádságra és elmélkedésre

„Rátaláltam arra a paradoxonra, hogy ha addig szeretsz, amíg már fáj, akkor nem lesz többé fájdalom, csak egyre több szeretet.” - Kalkuttai Szent Teréz

Spirituális bónusz

Ezen a napon a szalvatoriánusok az Isteni Üdvözítő Nővérek (a szalvatoriánus nővérek) társalapítójának, Boldogságos Szűz Apostolai Máriájának (Therese von Wullenweber) emlékét ünneplik. A tisztelendő Mária anya, akit a Tiszteletreméltó Jordán Ferenc Mária Keresztes Mária apostoli és evangelizáló látomása iránti elkötelezettségéért tiszteltek, 1907. december 25-én halt meg Rómában, és 1968-ban VI. Szent Pál pápa avatta boldoggá.

Imádság

Istenünk, aki elhívtad Szent szűz Teréziát, hogy a keresztfán szenvedő Fiad szeretetére a szegények legszegényebbjei iránti kiemelkedő szeretettel válaszoljon, add meg nekünk, kérünk, hogy az ő közbenjárására Krisztus szenvedő testvéreinek szolgáljunk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön–örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."