Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a reggelCSÜTÖRTÖK

Reggeli ima10 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
25
Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a reggel CSÜTÖRTÖK

Szent Márk evangélista
Köszöntsd az új napot hálával az életért, a világosságért, az emberekért, akiket szeretsz és akik szeretnek téged, a munkáért, az egészségért, a sokért vagy kevésért... Minden ajándék és feladat. Ma Szent Márk evangélistát ünnepeljük: „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik.” (Mk 16:15-20). Ez az Úr meghívása arra, hogy a keresztség kegyelmét Önmaga ajándékozásában éljük meg: a te életed is az ingyenes Szeretetről tesz tanúságot a mindennapok egyszerű gesztusaiban? Meghívást kapsz, hogy működj közre a világgal való együttérzés küldetésében, hogy hirdesd az örömhírt, bárhol is vagy. Kérd Szent Márk közbenjárását, hogy ezt teljes mértékben és örömmel meg tudd élni.
Mondd el a felajánló imát: Jóságos Atyám, tudom, hogy velem vagy. Itt vagyok ezen az új napon. Helyezd el a szívemet újra a Fiad, Jézus Szíve mellé, amit nekem adsz, és amit az Eucharisztiában kapok meg. A Szentlélek tegyen barátoddá és az apostoloddá, hogy elvégezhessem a küldetésem. A Kezedbe teszem örömeimet és reményeimet, munkámat és szenvedéseimet, mindent, ami én vagyok, közösségben testvéreimmel e világméretű imahálózatban. Máriával egységben felajánlom Neked a napom az Egyház küldetéséért, valamint Ferenc pápa e havi imaszándékáért, hogy a nők méltóságát és rendkívüli értékét minden kultúrában elismerjék, és hogy megszűnjön a világ különböző részein tapasztalható diszkriminációjuk. Ámen (Argentin – uruguayi csapat)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a nappalCSÜTÖRTÖK

Déli ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
25
Imádkozzunk a pápával JÉZUSSAL a nappal CSÜTÖRTÖK

Egy asszonytól született.
Állj meg egy pillanatra, hogy elgondolkozz Ferenc pápa szavain: „Egy asszony méhében egyesült Isten és az emberiség, hogy soha többé ne váljanak el egymástól. Jézus ma is abban a testben él a mennyben, amelyet anyja méhéből vett”. (Ferenc pápa) Fordítsd szívedet és tekintetedet Máriára, a feleségre, édesanyára, barátra, útitársra, az Úr első tanítványára, aki Jézus könyörületes szívét jellemezte. Kérd Őt, hogy vigyázzon a világ nőire, nyissa meg mindenki szívét, hogy mindig felismerjék méltóságukat és értéküket.   Ennek az imaidőnek a lezárásaként Mondd el a hónap imáját a nőkért és az Üdvözlégy Máriát: Uram Jézus, Te, aki Máriát Édesanyánkul adtad: ma az egész Egyházzal együtt hálát szeretnék adni minden nőért: az anyákért, lányokért, testvérekért, feleségekért; a megszentelt nőkért, a hivatásukat gyakorló nőkért... mindannyiukért, nőiességük minden szépségéért és értékéért. De nem feledkezhetem meg a nők által gyakran tapasztalt diszkrimináció problémájáról. Ezért kérlek Téged, hogy mindegyiküknek, különösen azoknak a nőknek, akik könnyebben ki vannak téve az erőszaknak és a bántalmazásnak... tiszteljék a méltóságukat és alapvető jogaikat. Segíts hallatnom azoknak a nőknek a hangját, akik bántalmazás és kizsákmányolás, kirekesztés és jogtalan elnyomás áldozatai, és hogy erőteljesen felszólaljak az őket ért igazságtalanságok ellen. Engedd, Uram, hogy teret adjunk az ő cselekedeteiknek, és az élet védelme felé forduljunk minden államban, bármely korúak és állapotúak is ők, és hogy értékeljük a nők tagadhatatlan és egyedülálló hozzájárulását a közjóhoz. Napjainkban pedig, amikor az emberi nem ilyen mélyreható változásokat él át, nyújtsanak a nők segítséget az emberiség hanyatlásával szemben. ÁmenÜdvöz légy Mária (Argentin – uruguayi csapat)

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."