II. János Pál Értékes kincs a pápa szívéből és Krisztus Szívéből

Reggeli ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
22
II. János Pál Értékes kincs a pápa szívéből és Krisztus Szívéből

A pápa világméretű imahálózatának gazdag története van az egyházban, amelyet a múlt században sok pápa értékelt. Különösen II. Szent János Pál kedvelte a szervezetet, sőt „értékes kincsnek nevezte a pápa szívéből és Krisztus szívéből.”

II. János Pál 1985-ben szólította meg a nemzeti igazgatókat, és tökéletesen összefoglalta a pápa világméretű imahálózatának küldetését, és megalapozta a közelmúlt rekreációs folyamatát.

Az imaapostolsága (ma a pápa világméretű imahálózataként ismert) érdemi és konkrét hozzájárulást hozhat annak a nagy és vigasztaló igazságnak minden szinten történő elterjedéséhez, hogy minden keresztény szorosan egyesülhet a Megváltó Krisztussal azzal, hogy felajánlja saját életét Krisztus Szívének. Nem kételkedem abban, hogy a Jézus Társasága továbbra is erejét, tehetségét, szervezettségét és engedelmességét egy ilyen magas lelki cél szolgálatába állítja. Ma is ezt az elkötelezettséget a Legfelsõbb vezető buzgóságára bízom, felszólítva, hogy a Szövetség szelleméhez hűen keresse a következõket: a korunkhoz igazodó hatékonyabb eszközökért, hogy minden hívő elterjessze ezt a tudatot arról, hogy a Megváltóval Krisztussal együttműködve saját életük felajánlása révén Krisztus Szívével egyesülve élnek szeretetének teljes megszentelésében és a bűneik megtérítésében a világon. Mindezt a legszentebb Mária Szeplőtelen Szívén keresztül, azon a szíven, amely „lelkileg találkozik a Fiú szívével, amelyet a katona lándzsája járta át”, azt a szívet, amelyet „ugyanaz az ember és a világ iránti szeretet nyitott meg, amellyel Krisztus szerette az embert és a világot, még a katona lándzsájának utolsó döféséig is felajánlotta magát a kereszten.

Ma folytatjuk ezt a küldetést azzal, hogy segítünk a keresztényeknek felajánlani életüket Krisztus Szívének. Megváltónk személyes szeretetéből születtek, arra törekszünk, hogy szívünket napi szinten egyesítsük Krisztus Szívével Mária Szeplőtelen Szívének közbenjárásával.

A szívek ez az egyesítése lehetővé teszi számunkra, hogy szembenézzünk az emberiség kihívásaival, amelyeket a pápa szándékaiban havonta javasol.

Megújult erővel tesszük ezt, amire II. János Pál ösztönöz minket, a „korunkhoz igazodó hatékony eszközzel.” Legutóbb ezt digitális eszközökkel tettük meg, például a The Pope Video (pápa videoüzenete) és a Click to Pray (Kattints és Imádkozz) mobilalkalmazás segítségével.

Reméljük, hogy ezt a „drága kincset a pápa szívéből és Krisztus Szívéből” egy új generáció ismerheti meg, több szívet egyesítve Jézussal egy mélységes „Szív útján” keresztül.

Csatlakozol (magyar nyelven)?

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."