Hogyan volt Szent Teréz lélekben misszionárius?

Reggeli ima16 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
13
Hogyan volt Szent Teréz lélekben misszionárius?

Lisieux-i Szent Teréz önéletrajzában, az Egy lélek története című könyvében kifejti, hogy már fiatal korában vágyott a lelkek megmentésére.

Jézus kiáltása, amikor meghalt: Szomjazom , minden pillanatban visszhangzott a lelkemben, és lángoló szeretettel gyújtotta fel a szívemet. Vágytam arra, hogy kielégítsem az Ő szomjúságát a lelkek iránt; engem magamat is ugyanez a szomjúság emésztett, és vágytam arra, hogy megmentsem őket az örök tűzből. 

Ez a vágy késztette arra, hogy 1885. október 15-én, alig néhány hónappal 13. születésnapja előtt, hivatalosan is az Imádság Apostolságának tagja legyen. Élete hátralévő részét azzal töltötte, hogy mindennapjait Istennek ajánlotta fel, különösen a misszionáriusokért.

Még misszionárius akart lenni, miután belépett a karmelitákhoz, hajlandó és kész volt Vietnamba utazni, hogy segítsen egy új kolostor létrehozásában.

Mégsem ez volt Isten akarata, és örömmel fogadta el a feladatot, hogy missziós szellemben ajánlja fel életét.

Minden lépésemet felajánlom egy-egy misszionáriusért, aki messze távol kimerült a lelkekért végzett munkájában; kimerültségemet felajánlom, hogy enyhítsem az övét.

Az egész világot missziós mezőnek tekintette, és arra vágyott, hogy imáival körülfogja a világot.

Vágyom arra, hogy világosságot vigyek a lelkeknek, mint a próféták és orvosok; hogy elmenjek a világ végére, hogy hirdessem a Te nevedet, hogy elültessem dicsőséges Keresztedet, Kedvesem, a pogány partokon. Egyetlen missziós terület önmagában sohasem lenne elég; az egész világnak, még a legtávolabbi szigeteinek is, az én missziós területemnek kell lennie. Küldetésem nem is csak néhány rövid évig tartana, hanem a világ kezdetétől az idők végezetéig.

Mivel az ima apostola volt, a pápa szándékaiért való imádkozás segített kielégíteni ezt a missziós vágyat.

Az Egyház 'leánya' akarok lenni, és Krisztus helytartójának minden szándékáért imádkozni. Ez az egyetlen nagy célom.

Kövessük Lisieux-i Szent Teréz példáját, és legyünk misszionáriusok, függetlenül attól, hogy fiatalok vagy idősek, házasok vagy egyedülállók, dolgozók vagy nyugdíjasok vagyunk.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."