Heti IGE bátorító üzenetVizsgáld felül gondolkodásmódodat!

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
28
Heti IGE bátorító üzenet Vizsgáld felül gondolkodásmódodat!

Vizsgáld felül gondolkodásmódodat!

„Hallgat rá a bölcs, és gyarapítja tudását, az értelmes útmutatást nyer” (Példabeszédek 1:5)

Ha végiggondolod, miben hibáztál, akkor felismered, hogy az akkori rossz gondolkodásmódod okozta a tévedést, ezért kell megvizsgálnod, hogy jól gondolkodsz-e. „Hallgat rá a bölcs, és gyarapítja tudását, az értelmes útmutatást nyer.”

Hogyan? Ha megtanuljuk értékelni mások gondolkodásmódját, és folyamatosan figyelünk olyanokra is, akik különböznek tőlünk. A gondolkodásunk azokéra fog hasonlítani, akikkel a legtöbb időt töltjük. Ha kreatívan gondolkodókkal töltünk időt, akkor nagyobb valószínűséggel lesznek nekünk is korszakalkotó gondolataink.

Nézzünk szembe a ténnyel: ha rátalálunk egy jól működő gondolkodásmódra, akkor nagy kísértést érzünk, hogy ismételten ehhez ragaszkodjunk – akkor is, ha új helyzetekben már nem működik. Ha az a célod, hogy megóvd az elért sikeredet, azzal fékezed azt a folyamatot, ami még nagyobb sikerekhez vezethetne. Jó dolog ragaszkodni egy jó hagyományhoz. De ne feledd, hogy minden hagyomány eredetileg egy jó, sőt, talán forradalmi ötlet volt, de nem minden hagyomány jó ötlet a jövőre nézve. Ha ragaszkodsz a fennálló helyzethez, azzal ellenállsz a változásnak – még a jó irányba vivő változásnak is. Ezért olyan fontos felülvizsgálni gondolkodásmódodat.

Ha túlságosan kapaszkodsz abba, ahogy most mennek a dolgok, akkor semmi sem lesz jobb. Dr. John Maxwell írja: „Fiatalkorodban nem tévedhetsz akkorát, mint az emberek gondolják. Időskorodban nem lehet annyira igazad, mint azt az emberek gondolják. De az évek során lehetsz jobb, mint gondoltad magadról.”

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."