Heti IGE bátorító üzenetVigyázz, kire hallgatsz!

Napi Ima21 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
23
Heti IGE bátorító üzenet Vigyázz, kire hallgatsz!

Vigyázz, kire hallgatsz!

„Csak az Úr ad bölcsességet, szájából ismeret és értelem származik.” (Példabeszédek 2:6)

Mit mondanak neked a környezetedben lévő emberek? A kétségeidet növelik, vagy erősítik a hitedet? Attól, hogy valaki mond neked valamit, az még nem biztos, hogy úgy is van.

1492-ben a Kolumbusz környezetében élő emberek azt gondolták, hogy a föld lapos. A „szakértők” megvizsgálták útitervét, és azt mondták, hogy az elképzelése lehetetlen. Kolumbusz mégsem esett le a föld széléről, ahogy ők jósolták – ehelyett Amerikát fedezte fel!

Hasonlóképp gondolkodott Thomas Edison, amikor megpróbálta meggyőzni Henry Fordot, hogy hagyjon fel az automobillal kapcsolatos új ötletével, mert meg volt róla győződve, hogy soha nem fog működni. Azt mondta Fordnak: „Inkább dolgozzon nálam, és vigyen véghez valami érdemlegeset!” Bár Edison nagyszerű feltaláló volt, úgy tűnik, hogy csak ahhoz viszonyult pozitívan, amit ő képes volt megtenni, és meglehetősen pesszimista volt mások képességeit illetően. Ezért amikor legközelebb autóba ülsz, örülj, hogy Ford nem osztotta Edison pesszimista nézeteit az autókra vonatkozóan.

Ne hagyd, hogy valaki más korlátolt gondolkodása téged is korlátozzon! A negatív hozzáállás fertőző; vigyázz, nehogy elkapd! Még ha a családodban te vagy is az egyetlen pozitív ember, légy optimista szemléletű minden helyzetben! Amit közismert tényként kezelünk, gyakran tévedés! „Csak az Úr ad bölcsességet, szájából ismeret és értelem származik.”

Belevették Istent a számításba azok az emberek, akik azt mondják neked valamire, hogy nem lehet megtenni? Ha nem, ne figyelj rájuk! Ne azokra hallgass, akik kétségeidet növelik, azokra figyelj, akiknek Isten bölcsességet, tudást és értelmet adott!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."