Heti IGE bátorító üzenetÜzenet az új évre

Napi Ima18 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
08
Heti IGE bátorító üzenet Üzenet az új évre

Üzenet az új évre

„Az Úr, a te Istened viseli gondját annak a földnek, állandóan szemmel tartja azt Istened, az Úr, az év elejétől az év végéig.” (5Mózes 11:12)

Ebben az évben Isten gondot visel rád. Mint egy szeretett gyermekéről gondoskodó jó apa, Isten vigyázni fog rád, és soha nem veszi le rólad a tekintetét. Így fog tenni „az év elejétől az év végéig”.

Ki más tehet ilyen ígéretet, aki be is tartja? Az ügyvédek és a bankárok általában hétfőtől péntekig állnak rendelkezésünkre, ha nem túl elfoglaltak; különben hallgathatjuk a telefonban a gépzenét, amíg a kapcsolásra várunk. Ha megbetegszünk – a kritikus állapotot kivéve –, várólistára kerülünk az orvosnál. Istennel nem így van! Ő éjjel-nappali gondoskodást garantál.

Ám neked is vállalnod kell a magad részét: „Ha engedelmesen hallgattok parancsolataimra, amelyeket ma parancsolok nektek, ha szeretni fogjátok az Urat, a ti Isteneteket, ha teljes szívből és teljes lélekből szolgáljátok őt, akkor esőt adok földetekre a maga idejében, őszi esőt és tavaszi esőt, és betakaríthatod gabonádat, mustodat és olajodat, és adok füvet a meződre állataidnak; így jóllakásig ehetsz majd” (5Mózes 11:13–15).

A lényeg: ha Istennel jársz és tiszteled őt mindenben, amit teszel, ez életed egyik legáldottabb éve lehet.

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."