Heti IGE bátorító üzenetÚjat kezdhetsz!

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
09
Heti IGE bátorító üzenet Újat kezdhetsz!

Újat kezdhetsz!

„Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel, de a bűnösök elbuknak a bajban.” (Példabeszédek 24:16)

1914. december 9-én leégett az Edison Industries gyár. A veszteség meghaladta a kétmillió dollárt, és odaveszett Thomas Edison munkájának nagy része. Csak 238 dollárra volt biztosítva, mert a gyár betonépület volt, ezért tűzállónak hitték. A nagy feltaláló hatvanhét éves fejjel nézte, ahogy élete munkája a lángok martaléka lett. Másnap reggel, mikorra a tűzoltók megfékezték a pokoli tüzet, Edison végignézett elszenesedett álmain és összetört reményein. A helyszínt megtekintve így szólt: „A katasztrófának nagy értéke van. Minden tévedésünk elégett. Hála Istennek, újat kezdhetünk.” Három héttel a tűz után elkészítette egyik legnagyobb találmányát: az első fonográfot. El tudod képzelni a zene és a szórakoztatóipar világát nélküle?

A Bibliában azt olvassuk: „Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel, de a bűnösök elbuknak a bajban.” Ha Isten melletted áll, mindig tudsz újat kezdeni, mert az ehhez szükséges erő ott van benned. Ez ugyanaz az erő, ami Krisztust feltámasztotta a halálból (ld. Róma 8:11). Pál így imádkozott az efezusi hívőkért: „adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által” (Efezus 3:16).

Hol található ez az erő? A belső emberben. Pál így folytatja: „[Isten] mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint” (Efezus 3:20). Ezért a mai üzenet számodra: te is képes vagy újat kezdeni!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."