Heti IGE bátorító üzenetTúlterhelt vagy?

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
11
Heti IGE bátorító üzenet Túlterhelt vagy?

Túlterhelt vagy?

„Nincs hát jobb dolog, mint ha az ember (…) jól él fáradságos munkájából.” (Prédikátor 2:24)

Lesznek idők az életben, amikor úgy tűnik, túl sok a tennivaló és nincs hozzá elég idő. Ám ha folyamatosan túlterheltnek érzed magad, az megmutatkozik a viselkedésedben, a kapcsolataidban, a munkahelyi teljesítményedben, sőt, még az Istennel járásodban is. Ha most is ez a helyzet, a következőket kell tenned:

1) Imádkozz! „Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.” (Zsoltárok 55:23) Mielőtt teljesen szétesnél, kérj Istentől bölcsességet a tetteid kiértékeléséhez, és őszintén ismerd be magadnak, hogyan kerültél ebbe a nehéz helyzetbe. „Ne fáradj azon, hogy meggazdagodj, a magad belátásából hagyd abba! Alig száll rá tekinteted, már nincs meg, mert gyorsan szárnya támad, az ég felé repül, mint a saskeselyű.” (Példabeszédek 23:4–5) Kérd Istent, mutasson rá, hol áldoztad fel békességedet, egészségedet és kapcsolataidat az anyagiasság oltárán!

2) Ruházz át feladatokat másokra! Mózes, az Ószövetség egyik legnagyobb vezető egyénisége már-már összeroppant a rá nehezedő feladatok súlya alatt. Annyira elege volt, hogy azt kérte Istentől, vegye el az életét! Voltak körülötte olyan emberek, akik készek lettek volna segíteni, de ő ezt nem vette észre. Ismerősen hangzik? Amíg ragaszkodsz ahhoz, hogy mindent te csinálj vagy te irányíts, a teljesítményed akadozni fog és lelki nyugalmad eltűnik.

A lényeg: ha túlterheltnek érzed magad, változtass a dolgokon!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."