Heti IGE bátorító üzenetTarts ki!

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
16
Heti IGE bátorító üzenet Tarts ki!

Tarts ki!

„Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére!” (Zsidók 12:2)

Glenn Cunningham egy kansasi farmon született, és egyetlen osztályteremből álló iskolába járt. Bátyjával együtt az ő feladatuk volt az iskola fűtésére ügyelni. Egyik reggel a fiúk petróleumot öntöttek a még parázsló szénre, hogy felélesszék a tüzet, és a kályha felrobbant. Glenn az ajtó felé rohant, de észrevette, hogy bátyja elesett és nem mozdul. Visszament érte, és a segítségnyújtás közben szörnyű égési sérüléseket szenvedett. A bátyja meghalt, Glenn pedig súlyos égési sérülésekkel a lábán kórházba került. Úgy tűnt, a tragédia véget vet Glenn álmának, ugyanis futó akart lenni. Ő azonban eltökélte, hogy újra járni fog – bár az orvosok nem hitték, hogy képes lesz rá, mégis megtörtént. Aztán elkezdett futni. Sok csalódás és csüggedés ellenére kitartóan edzett, és egyre gyorsabban futott. Végül nemzetközi versenyre is benevezett, és új rekordot állított fel az egymérföldes futásban. Ezután elhatározta, hogy új világcsúcsot állít fel. Mi ösztönözte a kitartásra? Futás közben a bátyjára gondolt.

Amikor elcsüggedsz és fel akarod adni, gondolj Jézusra! „Ezért tehát mi is… állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá… hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.” (Zsidók 12:1–3).

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."