Heti IGE bátorító úzenet Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus. Lk 19:3Sérült emberek helyreállítása (4)

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
07
Heti IGE bátorító úzenet Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus. Lk 19:3 Sérült emberek helyreállítása (4)

Sérült emberek helyreállítása (4)

„Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus." (Lukács 19:3)

A Bibliában ezt olvassuk: „Élt ott egy Zákeus nevű gazdag ember, aki fővámszedő volt. Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus… Ezért előrefutott, és felmászott egy vadfügefára, hogy lássa őt, mert arra kellett elmennie.” (Lukács 19:2–4). Zákeus története arra tanít, hogy a gazdagság nem véd meg az életben a sérülésektől.

Néhányan a vagyonszerzésük módja miatt sérülnek. Ha a lelkiismeretünk ellenére cselekszünk, akkor nehéz együtt élnünk önmagunkkal. Ha értékrendedet feladod a pénzért, akkor a sikered üres lesz, és a bűntudatod nehéz. Zákeus ezzel küszködött: „Uram… ha valakitől valamit törvénytelenül vettem el, a négyszeresét adom vissza annak” (Lukács 19:8). Ha ma te is így érzel, Jézus neked is azt a három dolgot mondja, amit Zákeusnak mondott: 1) Siess! Ne halogasd egy nappal se az üdvösségedet! Bármelyik pillanatban olyan közel vagy az örökkévalósághoz, mint egy kimaradt szívverés vagy egy rosszindulatú sejt. Ne kockáztasd a lelkedet, békülj ki Istennel, amíg lehet!

2) „Szállj le hamar” (Lukács 19:5 ÚF). Szállj le a magas lóról! Alázd meg magad! Térdelj le elé, aki szeret téged, és az életét adta azért, hogy megváltson. Nem számít, milyen csúfosan elbuktál! „Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól” (1János 1:9).

3) „Ma a te házadban kell megszállnom” (Lukács 19:5). Be akar költözni hozzád. Ne élj egyetlen további napot se anélkül, hogy biztosan tudnád: Krisztus a szívedben él, ő irányítja lépteidet, ő törődik mindennel, ami foglalkoztat.

 

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."