Heti IGE bátorító üzenetSzeresd azért, aki!

Napi Ima55 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
29
Heti IGE bátorító üzenet Szeresd azért, aki!

Szeresd azért, aki!

„A szeretet soha el nem múlik.” (1Korinthus 13:8)

Egy népszerű sláger így szól: „Százezer okból szeretlek, de legfőképpen azért szeretlek, mert te te vagy.”

Nagy igazság van ebben a dalban, különösen, ha gyermekeinkről van szó.

Dr. James Dobson keresztyén pszichológus írja: „Amikor az első gyermek születése küszöbön áll, a szülők azért imádkoznak, hogy normális legyen – vagyis átlagos. De attól a pillanattól fogva az átlagos már nem lesz elég jó nekik. Gyermeküknek kiválónak kell lennie. Sikeresnek kell lennie. Diadalmaskodnia kell. Hamarabb kell járnia, beszélnie vagy megtanulni triciklizni, mint bárki másnak. Szerezzen lenyűgöző bizonyítványt, kápráztassa el tanárait eszével és bölcsességével. Ő legyen a focicsapat legjobb játékosa, később pedig hátvéd vagy diákigazgató. A húga pedig legyen pompomlány vagy szólista, vagy éppen bálkirálynő. Egyes szülők az évek során nap mint nap ugyanazt az üzenetet sugározzák gyermekeiknek: „Számítunk arra, hogy valami fantasztikus dolgot csinálsz. Ne okozz csalódást!” Sajnos a kivételes gyerekek már csak ilyenek: kivételek. Ritka eset, hogy egy ötéves gyerek megtanulja fejből a teljes Bibliát, bekötött szemmel sakkozik vagy szimfóniákat komponál. Gyermekeink túlnyomó többsége nem káprázatosan zseniális. Egyszerűen csak átlagos gyerekek, akiknek átlagon felüli szükségük van arra, hogy szeressék és elfogadják őket olyannak, amilyenek. A legtöbb szülőnek átlagos gyereke van. A nagyobb elvárások csalódásnak teszik ki a szülőket, és irreális nyomást gyakorolnak a fiatalabb generációra.”

Hogy is volt az a dal? „Legfőképpen azért szeretlek, mert te te vagy.” Ha megfogadod ezt az üzenetet, egy napon gyermekeid áldottnak hívnak majd (ld. Példabeszédek 31:28).

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."