Heti IGE bátorító üzenetRagadd meg a tanításra alkalmas pillanatokat!

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
06
Heti IGE bátorító üzenet Ragadd meg a tanításra alkalmas pillanatokat!

Ragadd meg a tanításra alkalmas pillanatokat!

„Ha majd megkérdezik fiaitok apáiktól, hogy miféle kövek ezek, magyarázzátok el fiaitoknak…” (Józsué 4:21–22)

A hatékony tanítás egyik legjobb eszköze az arra alkalmas pillanatok megragadása. Jézus így tanított. Amikor egy fügefán nem talált termést, megátkozta, és az azonnal elszáradt. Ez felkeltette a tanítványok figyelmét (ld. Máté 21:18–22). Ekkor elmagyarázta nekik, hogy ha nem maradunk betöltekezve Isten Lelkével, nem leszünk gyümölcsözők a szolgálatában. Taníthatott volna erről a zsinagógában is. De akkor hallgatóinak el kellett volna képzelniük egy fügefát, és az üzenet a hallgatók képességeitől függően felhígult volna.

Amikor három ittas középiskolás belehajtott autóval egy fába, a roncsot az iskolájuk elé vontatták, és ott hagyták egy időre. Az ott tanuló diákoknak mindennap látniuk kellett. Ezt nevezem én hatásos tanítási módszernek!

Azt mondják, minden az időzítésen múlik. Ez kétségtelenül igaz azokra a pillanatokra, amikor az élet nagy leckéit tanuljuk meg. Nehogy kihagyd őket! Ha szülő vagy, hiábavaló folyton „prédikálni” a gyerekeidnek. Ha vezető vagy, hiba, ha folyton csak kioktatod a beosztottjaidat. Hadd beszéljen a tapasztalat! Aztán kérdezd meg, mit gondolnak, és hallgasd is végig őket közbevágás nélkül!

Az emberek többet tanulnak saját felfedezésből, mint puszta okításból. Ezért parancsolta Isten Józsuénak, hogy állítson emlékköveket a Jordán túlsó partján, miután csodálatos módon kettévált a víz és a nép átkelhetett (ld. Józsué 4:1–9). Ezzel lényegében azt mondta: „Ha majd megkérdezik fiaitok, hogy miféle kövek ezek, akkor használjátok ki ezt a pillanatot arra, hogy szeretetemről és hűségemről taníthassátok őket!”

Keresd te is a tanításra alkalmas pillanatokat, és használd ki őket!

 

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."