Heti IGE bátorító üzenet Pozitív, hittel teli életszemléletHálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt!

Napi Ima12 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
02
Heti IGE bátorító üzenet Pozitív, hittel teli életszemlélet Hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt!

Pozitív, hittel teli életszemlélet

„Hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt!” (Filippi 4:6)

Nagyon könnyen megtörténik – különösen nem megfelelő emberek társaságában –, hogy észre sem veszed, máris kritizálsz és panaszkodsz, és a légkör negatívvá válik körülötted. Azért, mert a szavak olyanok akár a felhők vagy a napsugarak, melyek befolyásolják a klímát. „De csak azért mondom ezeket, mert nagyon aggódom” – mentegeted magad. Akkor olvasd el ezt: „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.” (Filippi 4:6–7). Az aggodalmaskodáson nem panaszkodással, hanem hálaadással lehet felülemelkedni. Soha ne engedd, hogy hálaadásodat a helyzeted határozza meg, mert Isten nagyobb, mint bármilyen helyzet, amivel szembenézel.

Nos, hogyan tudod legyőzni a negativitásra való hajlamodat, és hogyan tudsz pozitív, hittel teli életszemléletet kifejleszteni?

1) Határozd el! Abraham Lincoln nagy igazságot mondott: „A legtöbb ember annyira boldog, amennyire boldog akar lenni.” Ne szánj többé egyetlen percet sem kritizálásra vagy panaszkodásra!

2) Kezdd most rögtön! A változás nem jön könnyen, de ha el sem kezded, akkor biztos, hogy semmi sem lesz belőle. Figyelj jobban a szavaidra! Vedd észre, ha negatívan nyilatkozol! Ha az első néhány mondatod negatív, igazítsd helyre magad, és tereld a beszélgetést pozitív irányba! Határozd el, hogy mostantól, ha nem tudsz építőt mondani, akkor inkább csendben maradsz!

3) Keresd a jót! „Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!” (Filippi 4:8). Imádkozz így: „Uram, adj nekem pozitív, hittel teli életszemléletet!”

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."