Heti IGE bátorító üzenetNehéz eset a főnököd?

Napi Ima26 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
08
Heti IGE bátorító üzenet Nehéz eset a főnököd?

Nehéz eset a főnököd?

„Jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak, és nem mint embereknek” (Efezus 6:7)

Ha azt hiszed, nehéz kijönni a főnököddel, képzeld el, milyen lehetett Dávid főnökének, Saulnak dolgozni! Minél inkább segíteni akart neki Dávid, Saul annál inkább meg akarta ölni. Mit tett hát Dávid? Minden alkalommal, amikor főnöke dühös féltékenységében lándzsát dobott felé, Dávid elhajolt a fegyver elől és folytatta a szolgálatot.

Miért?

1) Mert Dávid tudta, hogy Isten királynak hívta el őt, és hol lehetne jobban megtanulni az uralkodás mikéntjét, mint Saul palotájában? Az igazság az, hogy néha többet tanulhatunk a hibáinkból és kudarcainkból, mint a sikeres eredményeinkből. Ezért Dávid lehúzta a fejét, és ott maradt tanulni és növekedni.

2) Dávid felismerte, hogy mivel Sault Isten hívta el királynak, ezért Isten dolga, hogy elmozdítsa őt a trónról, nem embereké. Nehéz volt megállnia, hogy ne ő lépjen? Igen. De Dávid megértette, hogy ahogy mi bánunk a bajban lévő emberekkel, Isten is úgy fog bánni velünk, amikor mi vagyunk bajban. Márpedig élete során Dávid elég sokszor került bajba, amikor nagyon is szüksége volt Isten irgalmára!

Pál ezt írja: „jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak, és nem mint embereknek” (Efezus 6:7). Zúgolódás és panaszkodás helyett dolgozz kiválóan, és imádkozz, hogy Isten tetszésére lehess! Ne feledd: „olyan az Úr kezében a király szíve, mint a patak vize: arra vezeti, amerre akarja” (Példabeszédek 21:1).

Mivel Dávid becsületesen és nagylelkűen szolgált egy rémes főnöknek, Isten őt tette főnökké! Ha munkáddal Istent dicsőíted, ő is megdicsőít téged.

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."