Heti IGE bátorító üzenetMurphy törvénye vagy Isten törvénye?

Napi Ima27 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
19
Heti IGE bátorító üzenet Murphy törvénye vagy Isten törvénye?

Murphy törvénye vagy Isten törvénye?

„Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!” (Filippi 4:8)

1949-ben Edward Murphy százados, az USA Légierejének projektjén dolgozó mérnök dühös lett egy helytelenül bekötött jelátalakító miatt. A felelős technikust szidva Murphy azt mondta: „Ha valamit lehet rosszul csinálni, akkor ő megtalálja a módját!” Idővel ez a fajta gondolkodás Murphy törvényeként vált ismertté. Lényegében azt mondja ki: „Semmi sem olyan könnyű, mint amilyennek látszik. Minden hosszabb ideig tart, mint amire számítunk; és ami elromolhat, az el is romlik – a lehető legrosszabb pillanatban.”

Micsoda borúlátás! Aki mindig a legrosszabbra számít, az meg is kapja!

Isten törvénye viszont szöges ellentétben van Murphy törvényével. A világ talán arra számít, hogy Murphy törvénye fog érvényesülni az életükben, de Isten megváltott gyermekeként állj ellen az ilyen gondolkodásmódnak!

Isten törvénye lényegében a következőket mondja: „Ha valami jól sikerülhet, az jól is fog. Semmi sem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. Minden nagyobb jutalommal jár, mint elsőre tűnik, és ha valakivel valami jó történhet, akkor velem jó fog történni.”

Gondolj bele, mennyivel jobban élvezhetnéd az életet, ha gondolataid Isten törvényével lennének összhangban és nem Murphy törvényével.

Isten nagyszerű életet tervezett számodra, és azt akarja, hogy azt teljes mértékben élvezhesd. Tehát ahelyett, hogy mindent aránytalanul felfújnál és ellentmondanál Isten Igéjének, állj rá erre az ígéretre: „Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott” (Róma 8:28). Ezt jelenti nem Murphy, hanem Isten törvénye szerint élni!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."