Heti IGE bátorító üzenetMondd: „Isten áldjon meg!”

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
13
Heti IGE bátorító üzenet Mondd: „Isten áldjon meg!”

Mondd: „Isten áldjon meg!”

„Így mondják ki a nevemet Izráel fiai felett, és én megáldom őket.” (4Mózes 6:27)

Isten Igéje tele van élettel, bölcsességgel, igazsággal, hatalommal és erővel. Amikor megteremtette a világot, egyszerűen csak ennyit mondott: „Legyen!” Minden szó, amit Isten kimond, teremtő erővel bír. Minden ígérete tartalmazza beteljesedésének magvát. Elrendelt időben beteljesednek majd életedben, ha öntözöd a magokat bizalommal és hittel teli imával, ha szilárdan állsz Isten Igéjén, és türelmesen várod Isten időzítését – mert az ő Igéje sosem vall kudarcot.

Ha megérted ezt az igazságot, akkor nem lesz többé üres szó az, hogy „Isten áldjon meg!” Amikor ezt kimondjuk, azzal Isten áldása árad az életünkbe. Ha kimondod: „Isten áldjon meg”, ehhez Isten adja a fedezetet. „Így áldjátok meg Izráel fiait (…) és én megáldom őket” (4Mózes 6:23,27).

Ha tehát Isten áldását kívánod szeretteidnek, mondd ki az áldás e szavait rájuk: „Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged! Ragyogtassa rád orcáját az Úr, és könyörüljön rajtad! Fordítsa feléd orcáját az Úr, és adjon neked békességet!” (4Mózes 6:24–26)

Ha megkérdezzük valakitől, hogy van, az udvariasságunk és törődésünk jele. Ha azt mondjuk: „Legyen szép napod!”, valószínűleg komolyan is gondoljuk. De amikor azt mondjuk: „Isten áldjon meg” – és megértjük az e szavak mögött álló szentírási igazságot, akkor Isten áldása megváltoztathatja annak az embernek az életét!

Kate Nowak írta: „Szokásunkká kellene tenni, hogy áldást mondunk másokra… Rájöttem, hogy ez az egyik legnagyobb erővel bíró és leggyakorlatiasabb módja annak, hogy kapcsolatot teremtsek másokkal, a világunkkal, magával az élettel… ez a boldogsághoz és sikerhez vezető lehető legcsodálatosabb út. Az áldás édes fájdalomcsillapító… ősi kulcs a sikeres és elégedettséget adó élethez.”

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."