Heti IGE bátorító üzenetMi az önértékelésed alapja?

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
30
Heti IGE bátorító üzenet Mi az önértékelésed alapja?

Mi az önértékelésed alapja?

„Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van!” (Zsidók 13:5)

Egy üzletember egy reggel látott egy halászt, aki a csónakja mellett üldögélt és kávét ivott. „Korán megjöttél” – kiáltott oda neki. „Eleget fogtam. Mára ennyi elég a munkából.” – felelt a halász. „Miért nem mégy ki újra? – noszogatta az üzletember. – Ha újra kimennél, több halat foghatnál, nagyobb lenne a bevételed, vehetnél egy másik csónakot, legénységet fogadhatnál fel, és gazdag lehetnél, mint én.” „Ugyan minek?” – vont vállat a halász. „Azért, hogy szabadon azt tehess, amit akarsz, és élvezhesd az életet” – magyarázta az üzletember. „Hiszen most is azt teszem!” – vigyorgott a halász.

A Biblia azt mondja: „érjétek be azzal, amitek van”, mégis sokan közülünk arra alapozzák önértékelésüket, hogy mijük van vagy mit értek el az életben. Csak akkor érezzük jól magunkat a bőrünkben, ha bizonyos emberekkel vagyunk kapcsolatban, vagy a város bizonyos részén lakunk, vagy elértünk bizonyos célokat. Azt mondjuk magunknak: „Jobban érzem majd magam, ha többet fogok keresni, vagy ha vezérigazgató leszek, vagy ha fittebb leszek stb.”

Nos, mi a te önértékelésed alapja ma? Ha bizonytalan vagy, kérdezd meg magadtól: „Mi az, ami nélkül nem tudnék élni?” Talán félsz, nehogy valaki elhagyjon? Vagy túlságosan beletemetkeztél egy munkába? Valamit meg kell valósítanod ahhoz, hogy teljesnek érezd magad?

Bölcs dolog célokat kitűzni, a Szentírás is ezt tanítja, de ne ásd alá önbecsülésedet azzal, hogy azt hiszed, „kevesebb vagy” azért, mert kevesebbet értél el vagy kevesebbet szereztél, mint más. A Biblia azt tanítja, hogy ha életedben Isten céljai kapnak első helyet, akkor „ezek ráadásként megadatnak majd nektek… mert úgy tetszett a ti Atyátoknak, hogy nektek adja az országot” (Lukács 12:31–32).

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."