Heti IGE bátorító üzenetLelki érzékenység

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
20
Heti IGE bátorító üzenet Lelki érzékenység

Lelki érzékenység

„A test törekvése halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség” (Róma 8:6)

Pál ezt írja: „akik test szerint élnek, a test dolgaira törekszenek, akik pedig Lélek szerint, a Lélek dolgaira” (Róma 8:5).

Az utasszállító repülőgépek biztonságos működéséhez többek közt két dolog kell: a pilóta szakértelme és az irányítótoronyból kapott utasítások. A „Lélek szerint” élni azt jelenti, hogy engedelmeskedsz késztetéseinek. Ezt úgy tudod megtenni, ha egész nap tudatában vagy jelenlétének és figyelsz rá.

Engedelmeskedj, amikor érzed, hogy szívedet egy bizonyos irányba vagy valamilyen cselekvésre indítja, akkor is, ha nem egészen érted, miért. Talán arra késztet, hogy hagyj abba egy beszélgetést, kapcsold ki gyorsan a televíziót, távozz egy gyanús környezetből, vagy éppen térj másik útra. (Emlékszel a bölcsekre a Máté 2:12-ben?) Bármi is az, tedd meg rögtön! A Szentlélek talán egy kísértésre figyelmeztet, melynek nem fogsz tudni ellenállni, ha nem engedelmeskedsz a Léleknek azonnal, amikor szól. Az is lehet, hogy valaki eszedbe jut a nap folyamán, akiről tudod, hogy nehéz időszakot él át, és örülne a támogatásnak. Keresd fel! Isten általad szeretne szolgálni felé, és megáld, ha megteszed. A Szentlélek talán egy bizonyos tettre késztet, vagy arra biztat, hogy vállalj valami kockázatos dolgot, amiről soha nem képzelted, hogy megtennéd. Mindig az a legbölcsebb, ha engedelmeskedsz tervének, még akkor is, ha nem látod értelmét. Isten mindent tud, beleértve a jövődet is, ezért az ő útmutatása mindig a javadat szolgálja.

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."