Heti IGE bátorító üzenetLegyőzheted a múltadat!

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
18
Heti IGE bátorító üzenet Legyőzheted a múltadat!

Legyőzheted a múltadat!

„A gileádi Jefte erős vitéz volt, egy parázna nőnek volt a fia.” (Bírák 11:1)

A szociológusok azt mondják, hogy az emberi viselkedést főként két dolog határozza meg: a szüleink és a környezetünk. Erre alapozva veszett ügynek ítélhették volna meg Jeftét! Isten azonban nem így gondolkodik. Igéjében azt mondja: „Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni – talán nem tudjátok?” (Ézsaiás 43:18–19).

Ha Jézus lesz életed Ura, sem a gének, sem a környezeted nem tud megakadályozni abban, hogy azzá válj, akinek ő eltervezett. Jeftéből már fiatalon Izráel egyik leghíresebb bírája lett, és a Biblia a hithősök közé sorolja a Zsidókhoz írt levél 11. részében.

Isten az irányváltások specialistája! Talán nem túl ideális körülmények közé születtél, és azon tűnődsz, hogy leküzdheted-e valaha is ezt a hátrányt. A válasz: igen! Ezért ha legközelebb valaki a múltadat felhozva akar leszólni, juttasd eszébe Jeftét!

Az igazság az, hogy a mi Istenünk csodálatos! Ő magasabbra tudja emelni a hátrányos helyzetből érkezettet azoknál, akik minden elképzelhető előnnyel rendelkeznek. Az ő ereje a mi gyengeségünkben mutatkozik meg és ér célhoz (ld. 2Korinthus 12:9). Ő arra szakosodott, hogy azokat használja, akiket az emberek elutasítottak. Ő használta Józsefet, akit testvérei elárultak, és akit apja halottnak hitt. Használta Dávidot, a pásztorfiút, akit családja semmibe vett. Használta Jézust, „a követ, amelyet az építők megvetettek” (ld. Zsoltárok 118:22), aki aztán a legfontosabb sarokkő lett (ld. Lukács 20:17). Isten veled is meg tudja tenni ugyanezt.

Ne csüggedj, Istennek a te életeddel is terve van, és ha időt töltesz vele, akkor megmutatja neked ezt a tervet.

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."