Heti IGE bátorító üzenetLégy jó!

Napi Ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
12
Heti IGE bátorító üzenet Légy jó!

Légy jó!

„Öltsetek magatokra könyörületes szívet, jóságot…” (Kolossé 3:12)

Azok az emberek, akikkel mindennap találkozunk, észreveszik, hogy mit viselünk, ezért a Biblia így figyelmeztet: „öltsetek magatokra (…) jóságot”.

Néha azonban a jóság az utolsó, ami eszünkbe jut. Gondolj csak bele, milyen gyakran mentél el egy lerobbant autó mellett anélkül, hogy megálltál volna segíteni vagy legalább segítséget hívni. Vagy a munkahelyi nyomás miatt megengedted magadnak, hogy nyersen és mogorván viselkedj.

Olyannak kell lennünk, mint az a fiatalember, aki egy szupermarket zöldségosztályán dolgozott. Első munkanapján odament hozzá egy hölgy, aki egy fél fej salátát akart venni. Megpróbálta erről lebeszélni, de a hölgy ragaszkodott az elképzeléséhez. Végül az eladó azt mondta neki: „Beszélnem kell a főnökömmel.” Elindult az áruház végébe, de nem vette észre, hogy a nő követi. Amikor megtalálta a boltvezetőt, így szólt hozzá: „Egy bolond öregasszony egy fél fej salátát akar venni. Mit mondjak neki?” A boltvezető döbbent arckifejezését látva a fiú megfordult, meglátta a vevőt, hirtelen összeszedte magát és a legkedvesebb hangján ezt mondta: „Ez a kedves hölgy pedig megvenné a másik felét.”

Ha megdicsérünk valakit, néha előfordul, hogy elutasítják azt: „Á, ugyan már!” De valójában úgy értik: „Mondd még egyszer!”

Amikor Robert E. Lee konföderációs tábornok leszerelt a hadseregtől, ő lett a Washington College rektora a virginiai Lexingtonban. Egyszer egy új diák bement hozzá az irodájába, és az iskola házirendjét kérte. Az idős tábornok így válaszolt: „Fiam, nekünk nincs szabálykönyvünk. Az egyetlen szabály a jóság.” Ma tehát gyakorold a jóságot!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."