Heti IGE bátorító üzenetLassíts le!

Napi Ima12 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
27
Heti IGE bátorító üzenet Lassíts le!

Lassíts le!

„Egyet teszek…” (Filippi 3:14)

Manapság a multitasking* korát éljük. Ebéd közben telefonon beszélgetünk, a gyerekek etetése közben üzeneteket olvasunk, sőt, vezetés közben kávét iszunk. Dr. Richard Swenson szerint: „Bizonyos esetekben produktívabbak vagyunk (…) vannak, akik horgolnak, miközben a híreket nézik. Bizonyos munkákban kifejezett követelmény; a tőzsdén dolgozó ügyintézőknek egyszerre öt dolgot kell párhuzamosan végezniük.

De vajon nem furcsa, hogy amikor egy bróker 48 évesen holtan esik össze, kollégái folytatják a munkát, miközben a mentősök újraéleszteni próbálják a halottat? Az elfoglaltság drámai fokozódása túl sok feladatot rótt ránk, amit rövid idő alatt kellene elvégeznünk. A szokásos stratégia – ahelyett, hogy nem vállalnánk fel újabb megbízatást – két, három vagy négy dolog párhuzamos végzése. Ez a »minél többet elvégezni minél kevesebb ráfordítással« filozófia.

De valaki elfelejtett számolni! Ha egyszerre két dolgot csinálunk, akkor figyelmünk 30 százaléka elterelődik az elsődleges feladattól; a mennyiség érdekében feláldozzuk a minőséget, ami több hibához vezet. Lehet, hogy több feladattal végzünk, de a végeredmény gyenge minőségű termékek és zilált idegek.

A multitasking hátrányát nem reklámozzák (…) ezért folyamatosan kísérletezünk, hogy lássuk, meddig bírjuk. A kapcsolatok vonatkozásában azonban a multitasking katasztrofális lehet. Nem hallgatjuk meg a másikat, mert az túl sok időbe telik. A családnak figyelem kell (…) a kisgyermekek kikövetelik, amire szükségük van, akkor, amikor szükségük van rá. Vagy vállalod a szülői feladatot, vagy nem.

Pál nem így élt. Ő egy dologra összpontosított: az előtte álló személyre.” Egy kutyának négy lába van, mégsem indul el egyszerre négyfelé! Lassíts le te is, és alakíts ki egy józan és fenntartható tempót!

 

* A számítástechnikából származó kifejezés, több feladat egyidejű elvégzését jelenti

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."