Heti IGE bátorító üzenetKarácsonyi jelképek

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
25
Heti IGE bátorító üzenet Karácsonyi jelképek

Karácsonyi jelképek

„Őbenne van – az ő vére által – a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelmének gazdagsága szerint” (Efezus 1:7)

Manapság egyesek szeretnének eltávolítani mindent, ami a karácsonyban Krisztusra mutat, míg mások, úgy tűnik, teljesen megadják magukat a szekularizációnak. Ezért mi most nézzünk meg közelebbről néhány karácsonyi jelképet!

Az apró magyalbogyók eredetileg Krisztusnak a töviskorona miatt kihulló vércseppjeire emlékeztették a keresztyéneket. Az örökzöld fák az el nem múló élet ígéretéről beszélnek, mely Krisztus feltámadása által a miénk is lehet. A kelta keresztnél egy kör veszi körül a kereszt függőleges és vízszintes tengelyét. Vannak, akik úgy tartják, hogy a kelta kereszt Szent Patriktól ered, aki a holdistennő kerek szimbólumát egy kereszttel húzta át – így adott a druidák szimbóluma helyett egy új jelképet az ír keresztyéneknek. Ahogyan Szent Patrik új értelmet adott egy pogány körnek, más keresztyének az örökzöld koszorúnak adtak új jelentést.

Amikor a korai keresztyének a római téli napforduló ünnepét (ami eredetileg december 21-én volt) az „Igazság napjának” ünnepévé változtatták, a régi ünnep örökzöld koszorúját is adoptálták. Az adventi koszorú köre most már Istennel való véget nem érő szövetségünket jelzi, melyet Krisztusban nyertünk. Ha tehát karácsonykor koszorút akasztasz az ajtó fölé vagy teszel az asztalodra, emlékezz arra, hogy „semmi sem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban” (Róma 8:39 NKJV).

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."