Heti IGE bátorító üzenet „Jól van, jó és hű szolgám.” (Máté 25:21)Hagyj jó örökséget!

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
30
Heti IGE bátorító üzenet „Jól van, jó és hű szolgám.” (Máté 25:21) Hagyj jó örökséget!

Hagyj jó örökséget!

„Jól van, jó és hű szolgám.” (Máté 25:21)

Nem mi választjuk e világra érkezésünk időpontját, mint ahogy a távozásunkét sem, de az a mi döntésünkön múlik, hogy milyen örökséget hagyunk hátra, miről fognak emlékezni ránk.

Ötévesen versenyművet írt csembalóra. Még tízéves sem volt, de már több hegedűszonátát publikált, és emlékezetéből játszotta Händel és Bach műveit. Nem sokkal a tizenkettedik születésnapja után megkomponálta és vezényelte első operáját. Kinevezték a salzburgi érseki zenekar tiszteletbeli koncertmesterének, és néhány éven belül Salzburg büszkeségeként üdvözölték. Harmincöt éves korában halt meg, de addigra megkomponált negyvennyolc szimfóniát; negyvenhét áriát, duettet és kvartettet zenekari kísérettel; és több mint egy tucat operát. Összesen mintegy 600 zeneművet írt. Ennek ellenére Mozart életének nagy részét szegénységben élte, és szürke ismeretlenként halt meg. Beteg özvegye szinte közömbösnek tűnt a halálát illetően. Néhány barátja elment a templomba a gyászszertartására, de egy vihar megakadályozta, hogy a temetőbe is kimenjenek. Sírjának helyét ezért gyakorlatilag lehetetlen azonosítani. Nyughelyét nem jelzi szentély, nem látogatják rajongók. Miről emlékezünk Mozartra? Mi az ő öröksége? Nem az élete, melyet élt, hanem a zene, melyet a világnak adott, amely mindmáig gazdagítja az életünket.

Ha az életed kizárólag az önérdek megvalósítására koncentrál, akkor senkinek sem fogsz hiányozni, amikor eltávozol, vagy nem a megfelelő okok miatt fogsz hiányozni. Keress hát egy magadnál nagyobb ügyet, olyat, amely tovább él, és add bele magad! Ne csak végrendeletet hagyj, hanem olyan örökséget, amely Isten rendelését teljesíti!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."