Heti IGE bátorító üzenetIsten szól hozzánk a gondolatainkon keresztül

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
19
Heti IGE bátorító üzenet Isten szól hozzánk a gondolatainkon keresztül

Isten szól hozzánk a gondolatainkon keresztül

„És néktek kenetetek van a Szenttől, és mindent tudtok.” (1János 2:20 Károli)

Előfordult már, hogy gondolatban lejátszottál magadban egy párbeszédet? Először az egyik oldalt képviselted, aztán elképzelted, mit mondana erre a másik.

Gondolj bele: ha te gondolatban le tudsz folytatni egy beszélgetést, akkor nem gondolod, hogy Isten is tud veled beszélgetni az elmédben? A gond csak az, hogy az elménk gyakran megbízhatatlannak bizonyul, mert annyi mindennel szennyezzük. Ezért aztán kételkedünk abban, hogy Isten képes szólni hozzánk a gondolataink által. Amikor Isten megváltott, elkezdte megújítani elmédet is (ld. Róma 12:2). Pál azt írja: „Mert ki értette meg az Úr szándékát, hogy őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van.” (1Korinthus 2:16).

Érted már? Ha Isten megment, elkezdi az ő gondolatait általad gondolni. Ő sokféle csatornán át szól hozzánk, az elménk csak egy ezek közül. A Biblia azt írja: „mert Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően” (Filippi 2:13). Figyeld meg: „mind a szándékot, mind a cselekvést”! Isten irányítja benned a szándékot, arra irányuló vágyakat teremt benned, hogy azt tedd, ami neki kedves.

Ő kitartóan vezet. Ha érzel egy újra és újra visszatérő ösztönzést valamire, akkor lehet, hogy Isten terelget afelé. Ezért olyan fontos figyelni az elmédre és ellenőrizni a gondolatokat, melyek foglalkoztatnak. Jézus azt mondta: „Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek” (János 15:3).

Füröszd meg elmédet mindennap Isten Igéjében, és hangold rá „vevőkészülékedet”, hogy meghalld, mit mond Isten neked!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."