Heti IGE bátorító üzenetIsten áldásának terjesztői

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
18
Heti IGE bátorító üzenet Isten áldásának terjesztői

Isten áldásának terjesztői

„Nagy néppé teszlek, és megáldalak, naggyá teszem nevedet, és áldás leszel.” (1Mózes 12:2)

Isten azért áldotta meg Ábrahámot és azért tette naggyá nevét, hogy Ábrahám aztán áldássá lehessen mások számára.

Jézus azt tanította tanítványainak, hogy legyenek az áldás közvetítői, és nyújtsanak segítséget a szükségben lévőknek. Ezért vonta be őket sokszor a csodatételekbe is, mert így képezte ki őket. Az ötezer megvendégelésekor a kenyérszaporítás akkor történt meg, miután a tanítványok kiosztották a kenyeret és a halat. Jézus volt a forrás, a tanítványok a továbbadók (ld. Máté 14:13–21).

Isten téged is arra hív, hogy az áldás továbbadója légy. Néha nem ismerjük fel az áldást, mert mag formájában kapjuk, és azt gondoljuk, hogy nincs meg bennünk az, ami a növekedéséhez kellene.

Ez nem így van. Jézus azt mondta: „Úgy van az Isten országa, mint amikor az ember magot vet a földbe, azután alszik és felkel, éjjel és nappal: a mag sarjad és nő, az ember pedig nem tudja, hogyan. Magától terem a föld, először zöld sarjat, azután kalászt, azután érett magot a kalászban. Amikor pedig a termés engedi, azonnal nekiereszti a sarlót, mert elérkezett az aratás ideje.” (Márk 4:26–29) Figyeld csak: „a mag sarjad és nő, az ember pedig nem tudja, hogyan”! Ahelyett, hogy azt kérdeznéd, hogyan tudna Isten éppen téged használni, vedd észre az emberek szükségeit! Rendelkezel valamivel, amit Isten használni tud, és ha ő megáldja azt, elámulsz majd, mire leszel képes.

A kenyérszaporítás csodája azzal kezdődött, hogy valaki szóvá tette: „ezek az emberek éhesek”. Ekkor jöttek rá a tanítványok, hogy Jézus fel tudja használni azt, amijük van, még ha az elégtelennek tűnik is.

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."