Heti IGE bátorító üzenetHiggy az Istentől jövő gyógyulásban!

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
04
Heti IGE bátorító üzenet Higgy az Istentől jövő gyógyulásban!

Higgy az Istentől jövő gyógyulásban!

„Mert én, az Úr vagyok a te gyógyítód.” (2Mózes 15:26)

Miért nem gyógyul meg minden beteg, aki imádkozik a gyógyulásért? Nem tudjuk, Isten nem mondja el nekünk.

Azt tudjuk, hogy a kétség és hitetlenség akadályozhatja Isten csodatévő munkáját életünkben. Amikor Jézus hazatért otthonába, ahol mindenki ismerte őt, ezt olvassuk: „nem is tett ott sok csodát hitetlenségük miatt” (Máté 13:58).

Ám vannak a gyógyításnak olyan aspektusai is, amit soha nem fogunk teljesen megérteni. Pál írja: „Trofimoszt pedig Milétoszban hagytam betegen” (2Timóteus 4:20). Miért hagyta hátra Pál – aki halottat is feltámasztott – egy barátját betegen ahelyett, hogy imádkozott volna érte, és tanúja lehetett volna gyógyulásának? Sok dolog van, amit nem tudunk Istenről, de egyet igenis tudunk, hogy azt mondta: „én, az Úr vagyok a te gyógyítód” (2Mózes 15:26).

Mivel azt is mondta: „Én, az Úr, nem változtam meg” (Malakiás 3:6), és mivel „Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz” (Zsidók 13:8), kérhetjük tőle gyógyulásunkat Igéjére alapozva. Jézus egyik utolsó kijelentése, mielőtt elhagyta e földet: „azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik (…) betegekre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak” (Márk 16:17–18).

Hiszed, hogy Isten ma is gyógyít? Ha igen, akkor engedelmeskedj ennek az igének: „Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer.” (Jakab 5:14–15).

 A mai üzenet számodra ez: ne add fel, higgy az Istentől jövő gyógyulásban!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."