Heti IGE bátorító üzenetHagyj fel a kifogásokkal!

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
12
Heti IGE bátorító üzenet Hagyj fel a kifogásokkal!

Hagyj fel a kifogásokkal!

„Változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.” (Róma 12:2)

A mai világ gyakran félretájékoztat és féligazságokat terjeszt. Mivel szüleink is ilyen kultúrában nőttek fel, ugyanezeket az útmutatásokat adják tovább nekünk az élet értelmezéséhez. Emiatt könnyen a következő három téves következtetésre juthatunk:

1) Van valahol egy különleges személy, aki majd boldoggá tehet. Csak Isten tehet boldoggá! A sebeket hordozó emberek másoknak is sebeket okoznak. „Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj” (Lukács 6:45).

2) Ha elérek egy bizonyos pozíciót, vagy megszerzek egy adott mennyiségű pénzt, akkor boldog leszek. Ez a jó öreg „majd ha” mese, és elégedetlen életet szül (ld. Lukács 12:15). 3) Nem tehetek róla, én már csak ilyen vagyok. Ez a „nem én vagyok a felelős” hazugság, mely lebénít és megakadályoz az előrejutásban.

Ha boldog akarsz lenni, vizsgáld meg a kifogásaidat, amikkel folyton igazolni próbálod a viselkedésedet! Íme, néhány közülük: „Nem én vagyok az egyetlen!” És akkor mi van? Ha mindenki ezt csinálja, akkor Isten talán nem veszi komolyan? „Nem ártok vele senkinek.” Ki hatalmazott fel arra, hogy te írj szabályokat és Istent játssz? „Csak egyszer kipróbálom.” Azt hiszed, ha csak egyszer próbálod ki, akkor nem lesznek következményei? Milyen hazugságok bújnak meg a kifogásaid mögött? Vizsgáld meg őket! Ezek lelkileg megkötöznek, és ahhoz, hogy megszabadulj tőlük, előbb felszínre kell hoznod őket! A Biblia ezt nevezi az értelem megújulásának (ld. Róma 12:2).

Jézus azt mondta, hogy ha egyszer megtudod az igazságot, akkor fény derül a régi hiedelmeidre, és szabad leszel (ld. János 8:32). Képzeld el, hogy szabad vagy mindarra, aminek Isten akar látni! Hát nem megéri erre törekedni?

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."