Heti IGE bátorító üzenetFigyelnek!

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
11
Heti IGE bátorító üzenet Figyelnek!

Figyelnek!

„Akiről azt látják, hogy ügyesen dolgozik, az biztosan a királyok szolgálatába fog állni, nem marad az alacsony rangúak szolgája.” (Példabeszédek 22:29)

Egy vasúttársaság alkalmazottjaként kezdte kemény fizikai munkát végezve. Amikor lehetősége nyílt arra, hogy néhány napig a szállítmányozási irodában dolgozzon, kapott az alkalmon. Ez idő alatt a felettese néhány fontos kimutatást és számítást kért tőle. „Itt legyen az asztalomon, amikor három nap múlva visszatérek!” – mondta. A fiatalember nem tudott semmit a könyvelésről, de három napon át éjjel-nappal dolgozott alvás nélkül, és mire a felügyelő visszatért, a kimutatás készen volt. Ezzel elnyerte főnöke tiszteletét és csodálatát, és amint egy státusz megüresedett, a főnök őt ajánlotta a munkára. Ahogy telt az idő, a fiatalembert többször előléptették, és minden alkalommal dicsérték alaposságát és megbízhatóságát. Végül a Missouri állambeli St. Louisban alelnöke lett a világ egyik legnagyobb állateledel-gyártó cégének, a Ralston Purina Company-nak.

A Biblia azt mondja: „akiről azt látják, hogy ügyesen dolgozik, az biztosan a királyok szolgálatába fog állni, nem marad az alacsony rangúak szolgája” (Példabeszédek 22:29). Eugene Peterson parafrázisában ezt így fogalmazza meg: „Figyeld meg azokat az embereket, akik jól végzik a munkájukat! Szakértő munkavállalókra mindig nagy az igény és megbecsülik őket; ők nem fognak háttérbe szorulni.”

Akár észreveszed, akár nem, figyelik, hogyan dolgozol. Megfigyelik a jellemedet, a munkaerkölcsödet és a hozzáállásodat. A jutalmat nem csupán az elvégzett feladatok alapján kapod, a hozzáállásod és a munka elvégzésének módja is számít!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."