Heti IGE bátorító üzenetEbben az évben „az Úr veled van”

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
07
Heti IGE bátorító üzenet Ebben az évben „az Úr veled van”

Ebben az évben „az Úr veled van”

„Az Úr veled van, erős vitéz!” (Bírák 6:12)

Egyszer egy sastojást tettek egy tojásait költő házityúk alá. A sasfióka ki is kelt és együtt nőtt fel a kiscsirkékkel. Egész életében úgy viselkedett, mint a csirkék: kapirgált az udvaron magvakat és rovarokat keresve, kotkodált, és soha nem repült a talajtól 1-2 méternél magasabbra. Aztán egy napon egy fenséges madarat látott maga fölött körözni, és azt kérdezte: „Milyen gyönyörű teremtmény! Mi ez?” A mellette lévő csirke ezt mondta: „Ez egy sas, a madarak királya. De ne törődj vele, úgysem lehetsz soha olyan, mint ő!” Így a sas folytatta a kapirgálást, és haláláig házityúknak hitte magát.

Ki mondta neked, hogy nincs benned lehetőség? Ki mondta, hogy úgysem fogsz sikert elérni, hogy nem leszel hatással semmire az életben? Biztosan nem Isten! Amikor az Úr angyala elhívta Gedeont, hogy megszabadítsa Izráelt a midjánitáktól, ő kifogások sorával állt elő, hogy miért nem alkalmas a munkára. De az angyal azt mondta neki: „Az Úr veled van, erős vitéz! (…) Menj, és a te erőddel szabadítsd meg Izráelt Midján markából! Én küldelek téged!” (Bírák 6:12–14).

Figyelj meg két fontos dolgot ebben a történetben! Először: Isten Gedeon rendeltetéséről beszélt, nem a jelenlegi körülményeiről. Másodszor: emlékeztette őt arra, hogy nem a küldött, hanem a küldő ereje számít a győzelem megszerzésében.

Ma te is „erős vitéz” vagy, mert Isten veled van.

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."