Heti IGE bátorító üzenetCél és kitartás

Napi Ima20 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
22
Heti IGE bátorító üzenet Cél és kitartás

Cél és kitartás

„Még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól (…) kaptam” (ApCsel 20:24)

Ahhoz, hogy az élet teljességét megélhesd, két dologra van szükséged: célra és kitartásra. Isten segít célt találni és kitartást fejleszteni magadban, ha kéred őt.

1) Először nézzük a célt!
Jack Londonnak, a Fehér agyar című híres regény írójának emlékművén ez a felirat áll: „Inkább hamu lennék, mint por. Jobban szeretném, ha szikrám ragyogó lángban égne ki, mintsem hogy száraz rothadás fojtsa el. Inkább fenséges meteor lennék minden atomomban gyönyörűségesen ragyogva, mint állandó pályán keringő, álmos bolygó. Az ember feladata: élni, nem csupán létezni. Nem pazarlom napjaimat arra, hogy meghosszabbítani próbálom őket. A nekem adott időt fogom kihasználni.”

Ahhoz, hogy valami jelentőset vihess véghez e földön, fel kell fedezned Istentől rendelt feladatodat, és 100%-ban el kell kötelezned magad mellette. Pál ezt tette. „Még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról” (ApCsel 20:24).

2) Nézzük most a kitartást!
1923-ban Eric Liddell rövidtávfutó versenyen vett részt Stoke-on-Trentben, melynek során megbotlott egy másik versenyző lábában, és elesett. Mire felállt, a többi futó jócskán leelőzte őt, így a győzelem valószínűtlennek tűnt. Ő azonban elszántan folytatta a versenyt, az utolsó néhány méteren leelőzte az addig vezető futót, és elsőként ért célba. A következő évben olimpiai aranyérmes lett. Ahogy ő eltökélte, hogy nem hajlandó feladni, az maga a tömény céltudatosság és kitartás!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."