Heti IGE bátorító üzenetBarátok a bajban

Napi Ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
02
Heti IGE bátorító üzenet Barátok a bajban

Barátok a bajban

„Ekkor elindult Jónátán, Saul fia, és elment Dávidhoz az erdőségbe, és erősítette az Istenbe vetett bizalmát.” (1Sámuel 23:16)

Jackie Robinson volt az első afroamerikai, aki a profi baseball-ligában játszhatott. Szinte minden stadionban sértegetésnek és bántalmazásnak volt kitéve. Egyszer hazai pályán, a brooklyni stadionban hibázott, és a szurkolói azonnal ellene fordultak. Ott állt megalázottan, miközben a nézők fujjogtak. Ekkor egy másik játékos, Pee Wee Reese odafutott mellé, karját a vállára tette, és együtt néztek szembe a tömeggel. A lelátó néhány másodpercen belül elcsendesedett. Évekkel később, amikor Robinsont beválasztották a baseballhírességek csarnokába, azt mondta: „Reese vállamra tett karja mentette meg aznap a karrieremet.”

Jézus tudta, hogy Péter hibázni fog, hogy el fogja árulni őt, mégis kegyelmével ajándékozta meg már előre. Hallgasd csak, mit mondott neki: „ha majd megtérsz, erősítsd a testvéreidet” (Lukács 22:32).

Amikor Isten helyreállít, az ő szeretetével fordulsz mások felé is. Olyan természetes lesz ez számodra, mint a lélegzetvétel. Meg fogod élni ezt az igét: „Erősítsétek a lankadt kezeket, tegyétek erőssé a megroskadt térdeket! Mondjátok a remegő szívűeknek: Legyetek erősek, ne féljetek! Íme, jön Istenetek…” (Ézsaiás 35:3–4). „Jónátán, Saul fia… elment Dávidhoz az erdőségbe, és erősítette az Istenbe vetett bizalmát.” Ha úgy érzed, mintha egy sűrű erdőben bolyonganál, akkor szükséged van egy „Jónátánra”. Ilyenkor igazolódik a régi mondás: amikor jól megy a sorunk, sokan ismernek, de a nehézségek idején tudjuk meg, hogy kik az igazi barátaink. Ők azok, akikhez a gondokban is fordulhatunk. Ha úgy gondolod, hogy valaha szükséged lesz egy ilyen barátra, légy te magad is ilyen barát!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."