Heti IGE bátorító üzenetAz új évben indulj új útra!

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
31
Heti IGE bátorító üzenet Az új évben indulj új útra!

Az új évben indulj új útra!

„Majd ezt mondta nekem az Úr: Elég sokáig kerülgettétek ezt a hegyvidéket, forduljatok észak felé!” (5Mózes 2:2–3)

Egy biológus kísérletet végzett, melyet „hernyó-körmenetnek” nevezett el.

A hernyókat egy szobanövény cserepének peremén sorakoztatta fel úgy, hogy a vezető hernyó farkához tette a következőt, míg a sor teljesen körbeért: az utolsó hernyó farka a vezető hernyó fejéhez került. Az apró lények egy egész hétig sétáltak a virágcserép peremén, míg végül kimerülten éhen haltak. Egyikük sem tört ki a sorból, hogy elinduljon a növényhez enni. A táplálék csupán néhány centiméternyire volt, de erősebb volt bennük az ösztön, hogy a tömeget kövessék, mint a táplálkozás és a túlélés iránti vágy.

Ugyanez történt az izraeliták egy egész generációjával. Negyven évig jártak körbe a pusztában, bár alig húsz kilométernyire voltak csupán az ígéret földjétől. Ha nem tudsz kitörni a régi kerékvágásból, tedd fel magadnak a következő három kérdést:

1) Én tapostam magamnak ezt az utat? Azért maradunk a régi kerékvágásban, mert az kényelmes és nem jár kockázattal. Ahhoz, hogy kiszabaduljunk belőle, bátorság kell és hajlandóság nehéz döntések meghozatalára.

2) Kit követek? Bizonyos mintákat azért követünk, mert valaki közvetlenül vagy életpéldájával azt tanította nekünk. Ahelyett, hogy ész nélkül követnéd a tömeget, keresd Isten életedre vonatkozó akaratát, és kötelezd el magad annak megcselekvésére!

3) Hová tartok? A Biblia azt mondja: „Mikor nincs mennyei látás, a nép elvadul” (Példabeszédek 29:18 Károli). Ha ki akarsz törni a régi kerékvágásból, kérd Istent, hogy adjon látást, jövőképet az életedre! Ő meg fogja adni! Amikor pedig megmutatja, add bele magad annak megvalósításába!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."