Heti IGE bátorító üzenetAmikor mindenki nyer

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
21
Heti IGE bátorító üzenet Amikor mindenki nyer

Amikor mindenki nyer

„Senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is.” (Filippi 2:4)

Ha csak azért adsz bármit is, hogy lásd, mit kapsz majd viszonzásul, akkor biztosan csalódás fog érni.

A Biblia így figyelmeztet: „Senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is.” Ha más ember javára és az ő fejlődésének érdekében ajándékozod oda magad, akkor adsz igazán, és Isten meg fog áldani érte.

Házas és családos emberként ezt tapasztalatból tudhatod. Mi az, amit házastársad legjobban értékel: pénzt a bankszámlán vagy a neki ajándékozott idődet? Melyiket kérnék gyermekeid inkább: egy újabb játékot vagy az osztatlan figyelmedet? Szeretteid inkább téged kérnének, mint azt, amit adni tudsz nekik.

Bölcs dolog önmagadba és a hivatásodba befektetni, de soha nem azoknak a kárára, akik leginkább számítanak. Ha sikeres vagy a karrieredben, de kudarcot vallasz szeretteiddel való kapcsolatodban, akkor sikered üres lesz és bánkódásod valódi.

Salamon híres volt gazdagságáról és bölcsességéről, mégis ezt írta: „de amikor szemügyre vettem minden művemet, amelyet kezemmel alkottam, és fáradozásomat, ahogyan fáradozva dolgoztam, kitűnt, hogy mindaz hiábavalóság és hasztalan erőlködés; nincs semmi haszna a nap alatt” (Prédikátor 2:11).

Tanulj az ő hibáiból! Ne dolgokba fektess be, hanem kapcsolatokba! Íme, hogy alakul a legtöbb kapcsolat: „Én nyerek, te veszítesz – akkor csak egyszer nyerek. Te nyersz, én veszítek – csak egyszer nyersz. Mindketten nyerünk – sokszor fogunk nyerni.” Isten azt ígéri, hogy neked is jó származik abból, ha a másik javát keresed (ld. Efezus 6:8).

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."