Heti IGE bátorító üzenetA tanúságtétel ereje

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
16
Heti IGE bátorító üzenet A tanúságtétel ereje

A tanúságtétel ereje

„Menj haza a tieidhez, és vidd hírül nekik, milyen nagy dolgot tett veled az Úr!” (Márk 5:19)

A legerőteljesebb tanúságtétel az olyan élet, amelyet nem lehet megmagyarázni Isten nélkül! Az emberek vitathatják a dogmatikádat, de a bizonyságtételed az más! Pál hat különböző alkalommal állt ellenséges hallgatóság előtt, és minden alkalommal elmondta személyes bizonyságát. Nem vitatkozott, nem érvelt – csak elmondta a történetét.

Dr. David Yonggi Cho építette fel Dél-Koreában a világ legnagyobb gyülekezetét (egymillió tag). Őt egy hölgy vezette Krisztushoz, akivel csak egyszer találkozott. A hölgy elmondta a bizonyságtételét, továbbment, és Cho, a korábbi buddhista, soha többé nem látta.

A tanúságtétel csodálatos dolog, különösen akkor, ha következetes életmód támasztja alá. Olyan emberek, akik mások szavára nem adnak, téged meghallgatnak, közel éreznek magukhoz és reagálnak, ha elmondod nekik bizonyságtételedet. Csak tartsd szem előtt a következő négy dolgot:

1) Légy érdekes! Röviden mondd el, és kerüld a közhelyeket! Jézus izgalmas, lelkesítő; ő azért jött, hogy bővölködő életünk legyen (ld. János 10:10).

2) Légy konkrét! Beszélj arról: a) milyen volt a régi életed; b) hogyan találkoztál Jézussal; c) milyen az életed most!

3) Légy őszinte! Ne mondd, hogy: „minden problémád eltűnik, ha keresztyén leszel”! A keresztyén élet nem játszótér, hanem harctér! Magyarázd el az embereknek, hogy továbbra is vannak küzdelmeid, de valami fontos megváltozott: már nem vagy egyedül, mert nagyobb az, aki benned van, mint az, aki a világban van (ld. 1János 4:4).

4) Légy kedves, melegszívű! Senkit sem lehet bekényszeríteni Isten országába. Légy kedves, vesd a magot, és hagyd az aratást az Úrra! Most pedig menj, és vidd hírül, milyen nagy dolgot tett veled az Úr!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."