Heti IGE bátorító üzenetA feltámadás elleni harc

Napi Ima50 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
16
Heti IGE bátorító üzenet A feltámadás elleni harc

A feltámadás elleni harc

„Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a ti hitetek, még bűneitekben vagytok.” (1Korinthus 15:17)

2013-ban a Fox News beszámolt arról, hogy egy egyetemi kurzus tankönyvének egy gyakorlata arra utasította a hallgatókat, hogy írják fel a Jézus nevet egy papírlapra, tegyék a padlóra a papírt, és tapossanak rá. Egy floridai egyetemi órán minden hallgató elvégezte a feladatot – egy kivételével! Ő Jézus iránti szeretete és hűsége miatt nem volt hajlandó megtenni.

Ez felveti a kérdést: „Miért vállalná bárki, akár egy ateista is, hogy ilyet tegyen?” Válasz: mert néha az ellen harcolunk, amitől félünk. Ezt nevezik úgy, hogy „tagadásban élni”. Gondolj bele: a gyűlölet és a neheztelés általában véget ér a sírnál, mert az illető meghalt, és többé nincs hatalma felettünk.

Akkor miért gyűlölik egyesek mégis Jézust? Félelemből! Mélyen belül attól tartanak, hogy életben van, és növekszik befolyása a világban. Márpedig Jézus befolyása egyre nagyobb lesz! „Betölti a földet az Úr ismerete, ahogyan a tengert víz borítja” (Ézsaiás 11: 9). Krisztus feltámadásának történelmi tényét minden őszinte, nyitott elme vitathatatlannak tartja. Feltámadásának legnagyobb bizonyítéka azonban a megváltozott életekben mutatkozik meg.

Pál ezt írja: „Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által” (Róma 8:11). Alfred Ackley énekíró ezt így fogalmazta meg: „Kérded, honnan tudom, hogy él? Mert él a szívemben.”

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."