Hamvazószerda

Reggeli ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
17
Hamvazószerda

Joel 2,12-18; Zs 50; 2Kor 5,20 - 6,2; Mt 6,1-6.16-18

Egy újabb ajtó előtt állunk... Hamvazószerdával kitárul előttünk a nagyböjti bűnbánati út, melynek végén a keresztre feszített, de a feltámadt Krisztus vár. 
Szeretteink, útnak indításunk előtt mindig figyelmeztetnek, bátorítanak minket. Most a negyven nap elején az egyház figyelmeztet: "Emlékezz ember por vagy és porrá leszel! Tartsatok bűnbánatot és higgyetek az örömhírben!" Ezzel a felszólítással felvértezve indulunk útnak. Az út során sok minden eltántoríthat: miért böjtöljek?
Miért imádkozzak többet? Miért vállaljak áldozatot magamért, másokért, Istenért? Van-e értelme, hiszen tavaly sem sikerült. Az idén sem lesz tökéletes, de megéri 
megpróbálni. Amikor a végtelen Isteni Jóság és Szenvedő Krisztus néz szemünkbe, nem tudunk mit szólni, csak megtorpanni, elcsendesedni, újra felvenni saját  keresztjeinket, s meghallani Krisztus szavát: "Jöjj, kövess engem!"

Nekünk is vannak stációink, ahol meg kell állnunk, ahol elesünk, félünk, ahol sajnálkoznak rajtunk...De ott vannak az út mellett a Simonok, Veronikák és Édesanyák, akik erőt adnak, felemelnek.

Köszönjük meg őket Istennek!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."