Gyermek Jézusról nevezett Lisieux-i Szent Teréz A világ a hajód, és nem az otthonodKármelita apáca, szűz és egyháztanító (1873-1897)

Napi Ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
01
Gyermek Jézusról nevezett Lisieux-i Szent Teréz A világ a hajód, és nem az otthonod Kármelita apáca, szűz és egyháztanító (1873-1897)

Élete

+ Teréz Martin hívő katolikus családban született, és tizenöt éves korában belépett a Kármelbe (egy női karmelita kolostor) Lisieux-ben, Franciaországban. A Gyermek Jézusról nevezett Teréz nevet kapta. Ő maga később azt kérte, hogy „és a Szent Arc” szerepeljen szerzetesi nevén.

+ Miután három évvel később letette fogadalmát, sekrestyésként és novíciusnővérként szolgálta közösségét.

+ Életében a tuberkulózis első jelei 1894-ben jelentek meg.

+ Teréznek személyes mottója: „A szeretetet csak a szeretet múlja felül” (Keresztes Szent János), adott neki bátorságot arra, hogy elviselje a lelki sötétség óráit és napjait, amelyeket kevés szent szenvedett el. Az Atya iránti szeretete, ami gyermeki egyszerűségében és bizalmában fejeződött ki – egységben a kereszt misztériumának mély megértésével – képezte „Kis út”-jának alapját.

+ A gyermek Jézus és a Szent Arc Szent Teréze a kolostorában halt meg 1897. szeptember 30-án, huszonnégy éves korában. 1925-ben szentté avatták, 1997-ben egyháztanítóvá nyilvánították.

+ Szent Teréz szüleit, Louis és Zelie Martint 2015-ben szentté avatták.

Lelki bónusz

1927 óta Lisieux-i Szent Terézt (Xavier Szent Ferenccel együtt) a külmissziók egyik védőszentjeként is tisztelik.

Idézet

„Láttam és felismertem, hogy a szeretet minden hivatást felülmúl, hogy a szeretet minden, hogy ugyanaz a szeretet ölel át mindig és mindenhol. Egyszóval, hogy a szeretet örök ... Ó Jézus, szerelmem, végre megtaláltam a hivatásomat: az én hivatásom a szeretet.” - „Anyámnak, az Egyháznak szívében, szeretet leszek, és így minden leszek, hogy a vágyam meglelje irányát.” Lisiex-i Szent Teréz

Imádság

Istenünk, te megnyitod országodat az alázatosak és a kicsinyek előtt. 
Tégy minket a Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz útjának 
bátor követőivé, hogy közbenjárására megnyíljék számunkra örök dicsőséged. 
A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik
a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."