Ferenc Pápa VIDEO Az új vértanúkért, Krisztus tanúiért2024. március

Napi Ima50 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
28
Ferenc Pápa VIDEO Az új vértanúkért, Krisztus tanúiért 2024. március


Imádkozzunk, hogy azok, akik a világ különböző részein életüket kockáztatják az evangéliumért, bátorságukkal és missziós lelkesedésükkel lángra lobbantsák az Egyházat.

 

Ferenc pápa - 2024. MÁRCIUS

 

Ebben a hónapban szeretnék elmondani nektek egy történetet, amely a mai Egyházat tükrözi. Ez a hit egy kevéssé ismert tanúságtételét elmesélő történet.

Egy leszboszi menekülttábort meglátogatva egy férfi azt mondta nekem: „Atyám, én muszlim vagyok. A feleségem keresztény volt. Terroristák jöttek hozzánk, ránk néztek, és megkérdezték, milyen vallásúak vagyunk. A feleségemhez egy feszülettel közeledtek, és azt mondták neki, hogy dobja le a földre. Ő nem tette meg, erre a szemem láttára elvágták a torkát.” Ez történt.

Tudom, hogy nem táplált haragot. A felesége szeretetének példájára összpontosított, a Krisztus iránti szeretetre, amely arra késztette, hogy viszonozza, és a halálig hűséges legyen hozzá.

Testvéreim, mindig lesznek közöttünk vértanúk. Ez a jele annak, hogy jó úton járunk.

Egy ismerős azt mondta nekem, hogy ma több mártír van, mint a kereszténység kezdetén.

A vértanúk bátorsága, a vértanúk tanúsága áldás mindenki számára.

Imádkozzunk, hogy azok, akik a világ különböző részein életüket kockáztatják az evangéliumért, bátorságukkal és missziós lelkesedésükkel lángra lobbantsák az Egyházat.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."