Ferenc Pápa VIDEO Az eucharisztikus életért2023 július

Napi Ima33 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
03
Ferenc Pápa VIDEO Az eucharisztikus életért 2023 július

 

Az Imaszándékról
Miért menjünk Szentmisére vasárnap?

Természetesen nem csak azért, hogy kövessünk egy szertartást. Ahogy Ferenc pápa mondja: „Ha a Mise végén ugyanolyanok vagytok, mint az elején, akkor valami nincs rendben”.

Ez azért van így, mert „az Eucharisztia Jézus jelenléte”, aki „eljön és át kell, hogy alakítson benneteket”.

Így kezdi Ferenc pápa a júliusi imaszándékot tartalmazó videót, amelyet a Pápa Világméretű Imahálózata készített a detroiti érsekség segítségével.

Mi több, folytatja a pápa, „ez egy mód arra, hogy megnyíljunk a világ felé, ahogyan Ő tanított minket”.

A Szentmisére járva bátorodunk fel arra, hogy „önmagunkból kilépjünk, és szeretettel megnyíljunk mások felé”.

Imádkozzunk együtt Ferenc pápával, „hogy a katolikusok az Eucharisztia ünneplését helyezzék életük középpontjába”.


A Szentatya szavai a videóban:
„Ha a Mise végén ugyanolyanok vagytok, mint az elején, akkor valami nincs rendben.

Az Eucharisztia Jézus jelenléte, mélyen átformál. Jézus eljön, és át kell, hogy alakítson téged.

Az Eucharisztiában Krisztus az, aki Önmagát felajánlja, aki értünk adja magát. Meghív minket arra, hogy az életünk belőle táplálkozzon, és testvéreink életét táplálja.

Az Eucharisztia ünneplése találkozás a Feltámadott Jézussal. Ugyanakkor egy mód arra, hogy megnyíljunk a világ felé, ahogyan Ő tanított minket.

Minden alkalommal, amikor az Eucharisztiában részesülünk, Jézus eljön, és erőt ad nekünk arra, hogy úgy szeressünk, ahogy Ő szeretett, mert bátorságot ad arra, hogy találkozzunk másokkal, hogy kilépjünk önmagunkból, és szeretettel megnyíljunk mások felé.

Imádkozzunk, hogy a katolikusok az Eucharisztia ünneplését helyezzék életük középpontjába, amely mélyen átalakítja az emberi kapcsolatokat, és megnyitja őket az Istennel és a testvéreikkel való találkozásra!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."