Ferenc Pápa VIDEO A Szinódusért2023. október

Napi Ima42 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
29
Ferenc Pápa VIDEO A Szinódusért 2023. október

Imádkozzunk az Egyházért, hogy egyre inkább a párbeszéd és meghallgatás lelkületével legyen jelen a világban, és engedje, hogy a Szentlélek elvezesse a peremvidékekre is!

Az imaszándékról

Október különleges hónap az egész Egyház számára, hiszen Rómában megrendezésre kerül a Szinódusi Gyűlés. És „amikor az Egyház Szinódust tart” – emlékeztet bennünket a pápa – „egyedül ez a szinódusi dinamika lendíti előre missziós hivatását”.

„A misszió az Egyház szívében van” - mondja Ferenc pápa az imaszándékát kísérő videóban, amelyet a Pápa Világméretű Imahálózata készített és gyártott. „Az ima és a megkülönböztetés által a Szentlélek segít nekünk a „fül apostolságát” végezni, vagyis Isten fülével hallgatni, hogy Isten szavával szólhassunk”.”

Mivel a Szinódus egy „úton járás”, az a célja, hogy „mindenkit elérjen, mindenkit megkeressen, mindenkit befogadjon, mindenkit bevonjon, anélkül, hogy bárkit is kizárna”.

Nyissuk meg a szívünket, és „imádkozzunk az Egyházért, hogy minden szinten életstílusként fogadja el a meghallgatást és a párbeszédet”.

A Szentatya szavai a videóban

A misszió az Egyház szívében helyezkedik el. És még inkább, amikor egy Egyház Szinóduson van. Egyedül ez a szinódusi dinamika viszi előre missziós hivatását – vagyis válaszát Jézus megbízatására, hogy hirdesse az evangéliumot.

Szeretnék emlékeztetni arra, hogy itt semmi sem ér véget.

Inkább mi itt folytatjuk az Egyház útját. Ezt az utat az emmauszi tanítványokhoz hasonlóan fogjuk bejárni, hallgatva az Úrra, aki mindig elénk jön.

Ő a meglepetések Ura.

A Szentlélek az ima és a megkülönböztetés által segít bennünket, hogy a „fül apostolságát” végezzük, vagyis Isten fülével hallgassunk, hogy Isten szavával tudjunk szólni.

És így közeledünk Krisztus szívéhez. Küldetésünk és a hang, amely Hozzá vonz minket, Tőle ered.

Ez a hang feltárja előttünk, hogy a misszió lényege az, hogy mindenkit elérjünk, mindenkit megkeressünk, mindenkit befogadjunk, mindenkit bevonjunk, anélkül, hogy bárkit is kizárnánk.

Imádkozzunk az Egyházért, hogy egyre inkább a párbeszéd és meghallgatás lelkületével legyen jelen a világban, és engedje, hogy a Szentlélek elvezesse a peremvidékekre is!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."