Ferenc Pápa VIDEO A pápáért2023. november

Napi Ima35 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
31
Ferenc Pápa VIDEO A pápáért 2023. november

Az imaszándékról

Feltettétek már magatoknak a kérdést, hogy hogyan néz szembe egy pápa a mindennapi kihívásokkal?

Ferenc pápa elmagyarázza, hogy „az, hogy valaki pápa, nem jelenti azt, hogy elveszíti emberi mivoltát”. Éppen ellenkezőleg, „pápának lenni is egy folyamat”, amelynek során „az illetőben tudatosul, hogy mit jelent pásztornak lenni”. Ezért arra hív minket, hogy kérjük az Úr áldását és imádkozzunk azért, „hogy a pápa, bárki is legyen az, ma én vagyok soron, kapja meg a Szentlélek segítségét, hogy legyen fogékony erre a segítségre”.

Kérjük, hogy csatlakozz hozzánk ebben a Szentatyáért szóló imában, hogy küldetésének gyakorlásában a Szentlélek segítségével továbbra is a rábízott nyáj mellett tudjon állni.


A Szentatya szavai a videoban

„Imádkozzatok az Úrhoz, hogy áldjon meg engem.

Imáitok erőt adnak nekem, és segítenek abban, hogy a Szentlélekre hallgatva megkülönböztessek és kísérjem az Egyházat. Az, hogy valaki pápa, nem jelenti azt, hogy elveszíti emberi mivoltát. Ellenkezőleg, az én emberségem minden nap Isten szent és hűséges népéével együtt növekszik.

Mert pápának lenni is egy folyamat. Az emberben tudatosul, hogy mit jelent pásztornak lenni.

És ebben a folyamatban megtanulja, hogyan lehet szeretetteljesebb, irgalmasabb, és mindenekelőtt türelmesebb, mint amilyen Isten, a mi Atyánk, aki olyannyira türelmes.

El tudom képzelni, hogy pontifikátusuk kezdetén minden pápában ott volt ez a borzongás, aggodalom, a tudat, hogy keményen meg fogják ítélni.

Mert az Úr komoly számonkérést fog kérni tőlünk, püspököktől.

Kérlek benneteket, hogy ítéljenek jóindulatúan. És imádkozzatok, hogy a pápa, bárki is legyen az, ma én vagyok soron, kapja meg a Szentlélek segítségét, hogy legyen fogékony erre a segítségre.

Imádkozzunk a Szentatyáért, hogy küldetésének gyakorlásában a Szentlélek segítségével továbbra is a rábízott nyáj mellett tudjon állni!

Csendben mondjátok el ezt az imát: a ti értem szóló imátokat.

És imádkozzatok értem! Eredményesen!”

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."