Ferenc Pápa VIDEO „A pápa ima világhálózatának videója”5. évfordulóját ünnepli, 23 nyelvre lefordítják

Napi Ima13 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
26
Ferenc Pápa VIDEO „A pápa ima világhálózatának videója” 5. évfordulóját ünnepli, 23 nyelvre lefordítják

Fülöp-szigeteki és maja-q'eqchi nyelvre is lefordítják „A pápa ima világhálózatának videója” című globális kezdeményezést, amely immár öt éve működik. Ennek a havonta közzétett rövid videónak köszönhetően Ferenc pápa megosztja az emberiséggel és az egyház küldetésével foglalkozó imaszándékát a világ híveivel. A pápa szavai immár 23 nyelven elérhetők, egyre jobban terjednek.

Számos nyelven elérhetők a videók, köztük magyarul is

„A pápa videóját” a pápa ima világhálózata indította el 2016-ban kilenc hivatalos nyelven: spanyol, angol, portugál, olasz, francia, német, holland, arab és kínai nyelven. Az idő előre haladtával a projekt növekedett, és további nyelvek is bekapcsolódtak a kezdeményezésbe: például a vietnami, az egyszerűsített kínai, a lengyel, a szuahéli, a kinyarwanda, a katalán, a litván, a szlovén, a hindi, az orosz, a koreai és a japán. Idén, az ötödik évforduló alkalmából további két új nyelven is közzéteszik. Magyar nyelven is minden hónapban megnézhetik a videót a Jezsuita Média Stúdiónak köszönhetően.

Több mint 150 millióan megnézik a közösségi hálón

Eddig azok a videók, amelyekben a pápa például azt kérte, hogy a hívek imádkozzanak a legsérülékenyebb társadalmi kategóriákért, vagy a nehéz helyzetben lévő országokért, vagy egy fegyvertől mentes világért, vagy az emberségesebb pénzügyi világért, több mint 155 millió megtekintést értek el a vatikáni és a partnerszervezetek közösségi oldalain. A nemzetközi sajtóban több mint 17 500 cikk idézi őket.

Fornos atya: „Fontos a saját nyelvünkön megérteni a pápát”

Frédéric Fornos jezsuita atya, a pápa ima világhálózatának nemzetközi igazgatója az évforduló kapcsán hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a pápa üzenete minden nyelven és kultúrához eljusson az emberekhez: „Az ima az egyház küldetésének középpontjában áll, ahogy Ferenc pápa mondja. Az imádkozás azt jelenti, hogy szeretetteljes kommunikációba lépünk az Atyával, ami egy mély, bensőséges kapcsolat, és nincs annál jobb, mint ha mindegyikünk a saját nyelvén szólhat Istenhez. Mint amikor Jézus azt mondta Istennek arámi nyelven: „Abba”, „Atya”. Nincs annál jobb módja az emberiség kihívásaiért és az egyház küldetéséért imádkozni, mintha a saját nyelvünkön halljuk a pápa imaszándékát. Mindenki a saját nyelvén imádkozik, de mindannyian egyesülünk az imában”.

 

Forrás: Vatikáni Rádió

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."