Ferenc Pápa VIDEO A hazájukból menekülőkért2024. június

Napi Ima61 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
29
Ferenc Pápa VIDEO A hazájukból menekülőkért 2024. június

Ennek a hónapnak az imaszándékával Ferenc pápa arra hív minket, hogy imádkozzunk a hazájukból menekülő emberekért, – a saját országuk elhagyására kényszerülő testvéreinkért.
    A Pápa Világméretű Imahálózata által készített videó segít bennünket abban, hogy elgondolkodjunk a migránsokról: „Aki befogad egy migránst, Krisztust fogadja be”. Keresztényként nem maradhatunk közömbösek a „családokat elválasztó falakkal és a szívekben lévő falakkal” szemben. „Álljunk a migráns mellett, támogassuk és segítsük a beilleszkedését.”
    Imádkozzunk együtt azért, hogy a háború vagy éhínség elől menekülő, veszélyekkel és erőszakkal teli utazásra kényszerített migránsok vendégszeretetre és új életlehetőségekre találjanak a befogadó országokban.

A Szentatya szavai a videóban:

„Kedves testvéreim, ebben a hónapban szeretném, ha a saját országukból menekülő emberekért imádkoznánk.
    A gyökértelenség vagy a valahová tartozás hiányának érzése gyakran kíséri azt a traumát, amelyet a háború vagy szegénység miatt hazájuk elhagyására kényszerült emberek élnek át.
    Ráadásul egyes célországokban a migránsokra fenyegetésként, félelemmel tekintenek.
    Ilyenkor megjelenik a falak kísértete – a családokat elválasztó falaké a földön, és a szívekben lévő falaké.
    A keresztények nem osztozhatnak ebben a látásmódban. Aki befogad egy migránst, Krisztust fogadja be.
    Olyan társadalmi és politikai szemléletet kell hirdetnünk, amely védi a migránsok jogait és méltóságát, olyan szemléletet, amely elősegíti annak lehetőségét, hogy a migránsok teljes mértékben meg tudják valósítani lehetőségeiket, és integrálja őket.
    Álljunk a migráns mellett, támogassuk és segítsük a beilleszkedését.
Imádkozzunk azért, hogy a háború vagy éhínség elől menekülő, veszélyekkel és erőszakkal teli utazásra kényszerített migránsok vendégszeretetre és új életlehetőségekre találjanak a befogadó országokban.

 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."