Ferenc pápa Regina CaeliUrunk mennybemenetele

Napi Ima12 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
12
Ferenc pápa Regina Caeli Urunk mennybemenetele

Kedves testvéreim, boldog vasárnapot kívánok!

Most szeretnék boldog vasárnapot kívánni a genovai fiataloknak.

Ma Olaszországban és más országokban is az Úr mennybemenetelének ünnepét ünneplik. A szentmise evangéliuma szerint Jézus, miután az apostolokra bízta műve folytatásának feladatát, „felvétetett a mennybe, és elfoglalta helyét az Isten jobbján” (Mk 16,19). Ezt mondja az evangélium: „felvétetett a mennybe, és elfoglalta helyét az Isten jobbján”.

Jézus visszatérése az Atyához nem úgy jelenik meg számunkra, mintha elszakadt volna tőlünk, hanem inkább úgy, mintha megelőzött volna minket a célhoz, ami a mennyország. Ahogyan a hegyekben járva az ember felkapaszkodik egy csúcsra: gyalogol, nehezen, és végül az út egy kanyarulatánál megnyílik a horizont, és megpillantja a panorámát. Ekkor az egész test erőt merít, hogy nekivágjon a végső emelkedőnek. Az egész test – a karok, a lábak és minden izom – megfeszül és koncentrál, hogy elérje a csúcsot.

Mi, az Egyház pontosan az a test vagyunk, amelyet Jézus, miután felment a mennybe, magával ránt, mint egy kötélhúzással. Ő az, aki felébreszt bennünket, és az Ő Igéjével és a szentségek kegyelmével közli velünk annak a Hazának a szépségét, amely felé tartunk. Ezért mi is, az Ő tagjai - Jézus tagjai vagyunk - örömmel emelkedünk felfelé Vele, a mi vezetőnkkel együtt, tudva, hogy az egyikünk lépése mindenki lépése, és hogy senki sem veszhet el vagy maradhat le, mert mi egyetlen test vagyunk (vö. Kol 1,18; 1 Kor 12,12-27).

Figyeljünk figyelmesen: lépésről lépésre, lépcsőfokról lépcsőfokra, Jézus megmutatja nekünk az utat. Melyek ezek a lépcsőfokok, amelyeket meg kell tennünk? A mai evangélium azt mondja: „hirdessétek az evangéliumot, kereszteljetek, űzzétek ki az ördögöket, vegyétek fel a kígyókat, tegyétek a kezeteket a betegekre” (vö. Mk 16,16.18); összefoglalva, hogy a szeretet cselekedeteit végezzük: életet és reményt adni, távol tartani magunkat a bűn és a kisszerűség minden formájától, a rosszra jóval válaszolni, közel lenni a szenvedőkhöz. Ez a „lépésről lépésre”. Minél inkább ezt tesszük, minél inkább hagyjuk, hogy a Lélek átalakítson bennünket, minél inkább követjük az Ő példáját, mint a hegyekben, érezzük, hogy a levegő körülöttünk könnyűvé és tisztává válik, a horizont tágul és a cél közel van, a szavaink és gesztusaink jók lesznek, az értzelmünk és a szívünk kitágul és fellélegzik.

Így kérdezzük meg magunktól: él-e bennem az Isten iránti vágy, az Ő végtelen szeretete iránti vágy, az Ő élete iránt, amely örök élet? Vagy egy kicsit eltompultam és lehorgonyoztam a mulandó dolgokhoz, vagy a pénzhez, vagy a sikerhez, vagy az élvezetekhez? Vajon a Mennyország iránti vágyam elszigetel-e, magamba zár-e, vagy arra késztet, hogy nagy és önzetlen szívvel szeressem testvéreimet, hogy érezzem, hogy ők a társaim a mennybe vezető úton?

Mária, Ő, aki már megérkezett a célhoz, segítsen bennünket, hogy együtt, örömmel haladjunk a Mennyország dicsősége felé.

________________________

A Regina Caeli után

Kedves testvéreim!

Miközben a Feltámadott Úr mennybemenetelét ünnepeljük, aki szabaddá tesz és szabadnak akar minket, megújítom felhívásomat az összes fogoly általános cseréjére Oroszország és Ukrajna között, biztosítva a Szentszék készségét, hogy minden erőfeszítést támogasson ebben a tekintetben, különösen a súlyosan sérültek és betegek esetében. Imádkozzunk továbbra is a békéért Ukrajnában, Palesztinában, Izraelben, Mianmarban... Imádkozzunk a békéért.

Ma van a Tömegkommunikáció Világnapja, melynek témája: „A mesterséges intelligencia és a szív bölcsessége”. Csak a szív bölcsességének helyreállításával tudjuk értelmezni korunk igényeit, és újra felfedezni a teljesen emberi kommunikáció felé vezető utat. Köszönjük a kommunikációban dolgozók munkáját!

Ma sok országban ünneplik az anyák napját: gondoljunk hálásan minden édesanyára, és imádkozzunk a mennybe ment édesanyákért is. Bízzuk az édesanyákat Mária, mennyei édesanyánk oltalmára. Nagy tapsot minden édesanyának!

Köszöntöm a Rómából, Olaszország és a világ különböző részeiből érkezett zarándokokat, különösen a Magyarországról és Máltáról érkezetteket, a lisszaboni Colégio da São Tomás diákjait, valamint az Ausztriából és Németországból érkezett zenei együtteseket, akik XVI. Benedek pápa emléke előtt tisztelegnek. Jól játszanak! Köszönjük! Köszöntöm továbbá Pesaro, Cagliari, Giulianova Lido híveit és a kerékpárral érkezett ponti sul Mincio híveit, az AVIS véradókat, a torinói „Young Mountain” Egyesületet, a genovai bérmálkozásra készülőket és a fibromyalgiában szenvedőket az e kórképnek szentelt napon.

Köszönetet mondok a Szent Péter téri oszlopcsarnok alatt látható „Változások” című fotókiállítás szervezőinek. A világ minden tájáról származó fényképek közös otthonunk szépségét dokumentálják, a Teremtő ajándékát, amelyet meg kell őriznünk. Meghívlak benneteket, hogy látogassatok el erre a kiállításra!

Köszöntelek mindnyájatokat, és az Immacolata fiataljait. Mindenkinek szép vasárnapot, és jó utat kívánok a genovaiaknak! Kérem, ne felejtsetek el imádkozni értem! Jó étvágyat az ebédhez, és arrivederci (viszontlátásra)!

 

Forráshttps://www.vatican.va/content/francesco/en/angelus/2024/documents/20240512-regina-caeli.html

 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."