Ferenc pápa IMASZÁNDÉKA októberi elmélkedés2021 október

Napi Ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
30
Ferenc pápa IMASZÁNDÉKA októberi elmélkedés 2021 október
Az evangelizáció gyakran rossz hírét keltik.
Ez a kedvenc zenészünk dala, amit mindig kihagyunk. Ez az a hívás, amit a hangpostára hagyunk. Ez az a kioszk a boltban, ami mellett el kell sétálnunk. Nem akarunk udvariatlanok lenni, de egyszerűen nem is érdekel minket.
A "rossz hírnév" alatt azt a karikatúrát értem, amit az evangelizálásról alkotnak, és amely szinte mindannyiunkat megrémít:
-...idegenekhez közeledni...
-kérdésekkel zaklatjuk őket ...
-...begyakorolt logikai bizonyítékokkal ...
-traktátusokat nyomunk a kezükbe ...
-meghívjuk őket, hogy jöjjenek velünk ...
és nehezen eladjuk, hogy megosszuk a mi Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus jó hírét.

Elképzeljük a kínos helyeket, ahol ez a beszélgetés megtörténhet (meccsek koncessziós sora, szomszédos mosdófülke csevegése, gépjármű-felügyelet váróterme), és azt gondoljuk: "Nem, ez nem nekem való".

Nem hibáztathatlak érte.
Néhány biztató hír: ez nem evangelizálás.

Jézus Krisztus egyetlen igaz evangéliumának hívőiként a mi hivatásunk az, hogy "hirdessük és vigyük Isten országának jó hírét" mindenhol, mindig, mindenkinek (Lukács 8:1).

Az evangelizációval való foglalkozás arról szól, hogy azok, akikkel kapcsolatba kerülsz, képesek legyenek megfigyelni, hogy az életed tükrözi az igazságos és szent Isten iránti szeretetedet, és hogy szereted felebarátaidat. Néhányan közülünk ezt hangosan megosztjuk. Ugyanilyen sokan csöndesebben teszik ezt. Néhányan közülünk beszélgetést kezdeményezünk erről idegenekkel. Mások régi barátokkal, akikkel évek óta együtt éljük az életünket. Vannak, akik soha nem mondanak sokat, de amikor igen, akkor komolyan gondolják.

Ferenc pápa ebben a hónapban emlékeztet minket erre a hívásra, és elmagyarázza, hogy mindannyiunknak "missziós megbízatása" van: "Ez a missziós megbízatás személyesen érint minket: Minden megkeresztelt férfi és nő misszió. A szeretetben élő emberek soha nem állnak meg: kilépnek önmagukból; vonzódnak és viszont vonzanak másokat; odaadják magukat másoknak és olyan kapcsolatokat építenek, amelyek életet adnak."

Mi jellemzi a te ízlésedet az evangélium másokkal való megosztásában?

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."