Ferenc pápa IMASZÁNDÉKA Keresztény válaszokért a bioetika kihívásaira2022. március

Napi Ima87 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
01
Ferenc pápa IMASZÁNDÉKA Keresztény válaszokért a bioetika kihívásaira 2022. március

Egyetemes: Keresztény válaszokért a bioetika kihívásaira

Imádkozzunk, hogy a bioetika új kihívásaira válaszul mi, keresztények imádsággal és társadalmi szerepvállalásunkkal mindig az élet védelmét mozdítsuk elő. 

Imádság

Jóságos Atyánk, az Élet bőséges forrása,
tudjuk, hogy arra hívtál minket,
hogy őrizzük az élet ajándékát, amelyet tőled kaptunk.
Szentlelked adjon nekünk bátorságot és erőt,
hogy minden emberi lény életét, 
cselekedeteink középpontjába helyezzük a fogantatástól az elmúlásig.
Add, hogy a bioetika kihívásaival szembesülve, 
mindig és minden körülmények között, meg tudjuk védeni ezt az ajándékot,
ahogyan Fiad, Jézus, a mi testvérünk és barátunk is megvédte azt.
Adj nekünk bátorságot és elszántságot,
hogy elítéljük azt, ami kioltja az életet,
és az együttérző szeretetet gyakoroljuk, hogy életet adjunk másoknak.
Ámen.

Felajánló ima

Jóságos Atyám, tudom, hogy velem vagy. 
Itt vagyok ezen az új napon. 
Helyezd el a szívemet újra
a fiad Jézus szíve mellé, 
amit nekem adsz, és amit az Eucharisztiában kapok meg. 
A Szentlélek tegyen barátoddá és az apostoloddá,
hogy elvégezhessem a küldetésem. 
A kezedbe teszem örömeimet és reményeimet, 
munkámat és szenvedéseimet, mindent, ami én vagyok, 
közösségben testvéreimmel e világméretű imahálózatban. 
Máriával az Egyház missziójáért,
a pápa világméretű imahálózatának szándékára 
felajánlom neked ezt a hónapot. 
Ámen

Magatartás

Az élet védelme

„A relativizmus kultúrája ugyanabból a kóros helyzetből fakad, amely arra készteti az embert, hogy kihasználjon másokat, és puszta tárgyként kezelje őket, munkára kényszerítse vagy rabszolgává tegye őket egy adósság miatt.” (Ferenc pápa) Felismerem-e a manipulatív magatartást vagy a verbális és fizikai agressziót a testvéreimnél? Ebben a hónapban ügyelni fogok arra, hogy odafigyeljek az ilyen bánásmódra a kapcsolataimban.

Ismerd fel

„Amikor az ember önmagát helyezi a középpontba, az azzal végződik, hogy abszolút elsőbbséget ad annak, ami neki és körülményeinek megfelel, és körülötte minden más relatívvá válik.” (Ferenc pápa) Időt szánok arra, hogy tájékozódjak az aktuális bioetikai kihívásokról, és megkülönböztetem őket az Egyház fényében, aki cselekvésre késztet, és akit döntéseim középpontjába helyezek. Megtisztítom önző motivációimat.

Határokat állítok fel

„Lehetőség van arra, hogy az ember folyamatosan kiterjessze a tekintetét. Az emberi szabadság képes korlátozni a technológiát, irányítani és egy másfajta fejlődés szolgálatába állítani, amely egészségesebb, emberibb, szociálisabb, átfogóbb.” (Ferenc pápa) Van valami, amitől ebben a hónapban tartózkodhatnék, és azt a testvéreim javára fordíthatnám? Ez egy olyan határ, amelyet a mások szolgálata javára állítok.

Figyeljünk a szükségletekre

„Nemcsak a szegények, hanem a társadalom nagy része is komoly nehézségekkel küzd, amikor saját otthonához jut. Az otthon birtoklásának sok köze van az emberek méltóságához és a családok fejlődéséhez.” (Ferenc pápa Laudato si nº152) Segíteni fogok javakkal és anyagi ellátással a kiszolgáltatott embereknek, különös figyelmet fordítva a migránsokra és a menekültekre.

Védelem

„Az élő emberi embriókkal való kísérletezés során gyakran indokoltnak tartják minden határ átlépését. Elfelejtik, hogy az emberi lény elidegeníthetetlen értéke túlmutat fejlődésének fokán.” (Ferenc pápa) Gondoskodást és szeretetet tanúsítok, akár apró napi gesztusokban is, azok iránt az emberek iránt, akikkel ebben a hónapban találkozom, függetlenül személyes körülményeiktől.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."