Ferenc pápa IMASZÁNDÉKA Az egészségügyi dolgozókért2022. április

Napi Ima107 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
01
Ferenc pápa IMASZÁNDÉKA Az egészségügyi dolgozókért 2022. április

Egyetemes: Az egészségügyi dolgozókért

Imádkozzunk, hogy, különösen a legszegényebb országokban, a beteg és idős emberek gondozását végző egészségügyi dolgozók munkáját támogassák a kormányok és a helyi közösségek. 

Imádság

Urunk Jézus Krisztus, aki gyengédségedben
annyi beteg embert gyógyítottál meg,
akik gyógyulást és enyhülést keresve, hozzád fordultak.
Küldd el Szentlelkedet az egészségügyi dolgozóknak,
akik ma is gyógyítják és ápolják a betegségben szenvedőket.
Add, hogy vigasztalásodat és közelségedet érezve
gondoskodjanak a legszegényebbekről és az idősekről,
hogy továbbra is az Isten országát gyarapítsák,
és az irgalmasság küldetése virágozhasson a világban.
Add, hogy a kormányok és a helyi közösségek kellően támogassák őket.
Ámen.

Felajánló ima

Jóságos Atyám, tudom, hogy velem vagy. 
Itt vagyok ezen az új napon. 
Helyezd el a szívemet újra
a fiad Jézus szíve mellé, 
amit nekem adsz, és amit az Eucharisztiában kapok meg. 
A Szentlélek tegyen barátoddá és az apostoloddá,
hogy elvégezhessem a küldetésem. 
A kezedbe teszem örömeimet és reményeimet, 
munkámat és szenvedéseimet, mindent, ami én vagyok, 
közösségben testvéreimmel e világméretű imahálózatban. 
Máriával az Egyház missziójáért,
a pápa világméretű imahálózatának szándékára 
felajánlom neked ezt a hónapot. 
Ámen

 

Hozzáállás a mindennapi életben

Támogatás
A közelség valójában értékes balzsam, amely támogatást és vigaszt nyújt a betegségben szenvedőknek. (Ferenc pápa) Hogyan fejezheted ki ebben a hónapban a támogatásodat azok iránt, akik kórházakban és klinikákon dolgoznak vagy szolgálnak?

Nyújts segítséget
„A jelenlegi világjárvány az egészségügyi rendszerek számos hiányosságát és a betegellátás hiányosságait hozta felszínre. Az idősek, a leggyengébbek és a legkiszolgáltatottabbak számára nem mindig biztosított az ellátáshoz való hozzáférés, és ez nem mindig igazságos módon történik.” (Ferenc pápa) Tegyük meg a közelség és a gyengédség gesztusát azok felé, akik a betegeket ápolják és segítik.

Gondoskodás
„Ebben a tekintetben szeretnék emlékeztetni a testvéri szolidaritás fontosságára, amely konkrétan a szolgálatban fejeződik ki, és nagyon különböző formákat ölthet, amelyek mind mások támogatására irányulnak. Szolgálni azt jelenti, hogy gondoskodunk azokról, akik sérülékenyek családunkban, társadalmunkban, népünkben.” (Ferenc pápa) Tudnál ebben a hónapban egy kis időt tölteni azzal, hogy ápolsz vagy gondozol valakit, aki beteg?

Szolgáljunk
„Testvéreink szükségleteivel szembesülve Jézus (...) azt javasolja nekünk, hogy álljunk meg, hallgassuk meg őket, és teremtsünk közvetlen és személyes kapcsolatot másokkal, együttérzéssel és pozitív érzelmekkel fordulva feléjük, és a szenvedéseikbe bekapcsolódva szolgáljuk őket.” (Ferenc pápa) Határozzátok el ebben a hónapban, hogy valamilyen módon szolgáltok az egészségügyben.

Figyeljünk oda a törékenységre
„A betegség megtapasztalása ráébreszt bennünket sebezhetőségünkre, ugyanakkor a mások iránti veleszületett szükségletünkre. A teremtményi lét állapota még világosabbá válik, és világosan megtapasztaljuk Istentől való függésünket.” (Ferenc pápa) Vedd fel a kapcsolatot egy plébánia egészségügyi szolgálatával, és ajánld fel egyszerű és konkrét segítségedet.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."