Ferenc pápa IMASZÁNDÉKA A Szinódusért2023. október

Napi Ima145 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
01
Ferenc pápa IMASZÁNDÉKA A Szinódusért 2023. október

A Szinódusért

Imádkozzunk az Egyházért, hogy egyre inkább a párbeszéd és meghallgatás lelkületével legyen jelen a világban, és engedje, hogy a Szentlélek elvezesse a peremvidékekre is!

 

Imádság 

Szentlélek, az egység forrása,
az Egyházban nagy szükségünk van
a meghallgatásra és a párbeszédre.
Nyisd meg a fülünket
hogy szívesen adjuk az időnket arra,
hogy meghallgassunk másokat, és
hogy meghallgassunk Téged testvéreinkben,
és a kölcsönös figyelem által;
hogy közösség-teremtők legyünk, azaz olyan
Általad vezetett férfiakká és nőkké váljunk, akik
a világ peremvidékei felé nyitott Egyházként lépnek fel.
Ámen

 

Felajánló ima

Jóságos Atyám, tudom, hogy velem vagy. 
Itt vagyok ezen az új napon. 
Helyezd el a szívemet újra
a Fiad Jézus Szíve mellé, 
amit nekem adsz, és amit az Eucharisztiában kapok meg. 
A Szentlélek tegyen barátoddá és az apostoloddá,
hogy elvégezhessem a küldetésem. 
A Kezedbe teszem örömeimet és reményeimet, 
munkámat és szenvedéseimet, mindent, ami én vagyok, 
közösségben testvéreimmel e világméretű imahálózatban. 
Máriával egységben felajánlom Neked a napom
az Egyház küldetéséért, valamint Ferenc pápa és a püspökünk
e havi imaszándékáért.
Ámen

 

Mindennapi magatartásunk


Megallgatás és párbeszéd

Hallgass és hallgass meg minket. Ez a legértékesebb és leggyümölcsözőbb ajándék, amit egymásnak nyújthatunk. Mi keresztények elfelejtjük, hogy a meghallgatás szolgálatát az bízta ránk, aki par excellence a meghallgató, akinek munkájában való részvételre hivatottak vagyunk. (Ferenc pápa) 

Keressük meg a belső és külső csendet, hogy meghalljuk testvéreinket a mindennapokban.


Életmód

A közösség nem stratégiák és programok eredménye, hanem a testvérek közötti kölcsönös meghallgatásra épül. Mint egy kórusban, az egység nem egyformaságot vagy egyhangúságot követel, hanem sokszínűséget és a hangok sokféleségét, polifóniát. (Ferenc pápa) 

A közösség és a másokkal való együtt járás szerinti a közösségetek stílusát? Hogyan növekedhet a közösségetek ebben az értelemben?


A továbblépés módja

Imádkozni nem azt jelenti, hogy szavakat mondunk. Nem, imádságban lenni azt jelenti, hogy megnyittjuk a szívünket Jézus előtt, közelebb kerülünk Jézushoz, beengedjük Jézust a szívünkbe és érezzük a jelenlétét. (Ferenc pápa) 

Az imádságban mint az Úr jelenlétére nyitott életmódban maradsz? Érzed, hogy az imádságod javítja a kapcsolataidat és a létezésed módját?

 

Imádság és megkülönböztetés

Az ima nélkülözhetetlen segítség a lelki megkülönböztetéshez, különösen akkor, ha a szeretetünket is magába foglalja, lehetővé téve számunkra, hogy egyszerűen és bizalmasan szólítsuk meg Istent, mintha egy barátunkhoz beszélnénk." (Ferenc pápa) 

Időt fordítasz-e arra, hogy együtt imádkozz a közösségeddel, hogy megszervezd az apostoli tevékenységedet, hagyva, hogy az Úr ösztönözzön téged?

 

A Szentlélekre való nyitottság

"Annak tudatában, hogy egy olyan közösségben veszünk részt, amely megelőz és magába foglal minket, újra felfedezhetjük a szimfonikus egyházat, amelyben mindenki a saját hangján énekelhet, másokét ajándékként elfogadva, hogy megnyilvánuljon az egész harmóniája, amelyet a Szentlélek komponál" (Ferenc pápa) 

Érzed, hogy valóban részt veszel egy nagyobb közösségben, ahol mindenki növekszik az imádságban és hallgat az Úr Lelkére? Vagy a részvételed csak házimunka és parancs teljesítés"?

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."